Liian suuri ikäero saattaa olla terveydellesi haitallista.

Kumppaneiden välillä on yleensä aina jonkinlaisia eroavaisuuksia. Pariskunnan toinen osapuoli saattaa olla introvertti, kun taas toinen on sosiaalinen ekstrovertti, teillä saattaa olla aivan erilaiset poliittiset näkökannat tai nautitte hyvin erilaisista asioista. Saatatte jopa kuulua eri uskontokuntaan.

Eräs ero kumppaneiden välillä saattaa kuitenkin olla luultua isompi asia, sillä se saattaa aiheuttaa pariskunnan toiselle osapuolelle jopa yllättävän terveysriskin. Kyseessä on ikäero.

Eräässä tutkimuksessa, jossa tutkittiin pariskunnan osapuolten välisiä ikäeroja, tehtiin todella erikoinen löydös: naisella, jonka mies on häntä vähintään kuusi vuotta vanhempi, on suurempi riski kärsiä terveysongelmista, kuin muilla.

Kun mies on naista vähintään kuusi vuotta vanhempi, on naisella 65 %:n riski kärsiä terveysongelmista. Jos puolestaan mies on naista vain 3–5 vuotta vanhempi, on naisella enää 57 %:n riski kärsiä terveydellisistä ongelmista.

Kun tilanteen kääntää toisin päin ja tutkii miehiä, jotka ovat vaimoaan nuorempia, on terveysongelmien riski paljon pienempi. Voidaan siis todeta, että vanhempi mies on naisen terveydelle paljon haitallisempaa, kun vanhempi nainen puolestaan aiheuttaa paljon pienemmän riskin nuoremman miehensä terveydelle.

Tämä kannattaakin pitää mielessä kumppania valitessa!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life /Kuva: Kristina Litvjak, Unsplash