Vaikka ihonhoito olisi toimivaa, ei se sama enää välttämättä toimi, kun iho vanhenee.

Jos olet jo yli 40-vuotias tai tämä rajapyykki jo lähestyy huimaa vauhtia, saat nyt tästä hyviä vinkkejä, kuinka sen ikäistä ihoa kannattaa hoitaa. Nämä vinkit löytyvät Indian Express -sivustolta, jossa niistä kertoo ihotautiklinikan perustaja.

Kun iho vanhenee, menettää se kollageenia, jota keho ei enää tuota yhtä paljon kuin ennen. Samoin vähenee myös luonnollisten öljyjen ja elastiinin tuotanto, joten iho voi näyttää kuivalta ja elottomalta. Jos on tehty nuorempana jotain virheitä ihonhoidossa, tässä iässä ne alkavat jo näkyä. Niitä ovat esimerkiksi rypyt ja juonteet. Siksi yli 40-vuotiaan ihonhoitoon tulisi kuulua sekä korjaavia että ehkäiseviä toimenpiteitä.

Tässä on muutamia ihonhoitovinkkejä, joita kannatta noudattaa, kun ylität 40 vuoden iän

1. Jos ihonhoitoosi ei kuulu vielä ihon kuorintaa, se kannattaa lisätä siihen.

Mutta sitä ei kannata tehdä liian voimakkaalla tavalla. Kuivalle iholle voi käyttää voidepohjaista kuorinta-ainetta, joka samalla myös puhdistaa ja kosteuttaa ihoa.

2. Ikääntymisen myötä iholla on taipumus menettää kosteutta ja monia sen tarvitsemia rasvoja.

Joten siksi siitä tulee kuivempi, ärtyneempi, vähemmän joustava kuin ennen. Käytä aina iholle lempeää vaahtoamatonta puhdistusainetta sekä kunnollista kosteusvoidetta.

3. Jos sinulla on aknen aiheuttamia arpia, pigmenttihäiriöitä tai esimerkiksi tummia iholäiskiä, käytä niiden korjaamiseen tuotetta, joka sisältää C-vitamiinia, ja levitä sitä näihin kohtiin säännöllisesti, jotta ne haalistuvat.

Lääkeaineita sisältävien voiteiden käytössä, jotka voivat auttaa haalistamaan näitä, tulisi ottaa yhteyttä ihotautilääkäriin ennen kuin käyttää sellaisia tuotteita.

4. Aurinkosuojatuotteiden käyttö on erittäin tärkeää, koska aurinko esimerkiksi vanhentaa ihoa entisestään.

Muista käyttää tarpeeksi suojaavaa tuotetta.

5. Käytä yövoidetta.

Pese kasvosi miedolla puhdistusaineella ja levitä sen jälkeen yövoide, joka kosteuttaa ihoa ja tekee siitä pehmeämmän ja hehkuvamman.

6. Juo riittävästi vettä ja syö terveellisesti.

Syö esimerkiksi tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, jotka antavat ihollesi välttämättömiä antioksidantteja. Hyvin kosteutettu iho näyttää jo luonnollisesti nuorelta ja säteilevältä.

5. Vanhetessamme ihomme kuivuu, koska ihon öljyä tuottavat rauhaset muuttuvat vähemmän aktiivisiksi.

Käytä kevyttä öljypohjaista kosteusvoidetta, joka pitää ihosi pehmeänä ja joustavana. Jos sinulla on rasvainen iho, ota yhteyttä ihotautilääkäriisi, joka voi auttaa sinua valitsemaan oikeanlaisen kosteusvoiteen.

7. Juonteet ja rypyt silmien ympärillä ovat ensimmäisiä ikääntyvän ihon oireita.

Käytä hyvää silmägeeliä tai -voidetta, joka ravitsee silmiäsi ja auttaa pääsemään eroon juonteista ja rypyistä, kun nukut.

8. Lisää vielä antioksidanttipitoinen C-vitamiiniseerumi aamurutiineihisi.

Käytä ikääntyvälle iholle tarkoitettuja retinoliseerumeita, joista löytyy myös A-vitamiinia. Se auttaa korjaamaan ja vähentämään näkyvien ikääntymisen merkkejä.

Lähde: Indian Express