Kauneudenhoito ei vaadi välttämättä kovin suurta määrää purnukoita, jotta kaikki tarvittava on käytössä, jolloin iho pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Oletko tarkistanut, että käytössäsi ovat varmasti kaikki tarvittava kosmetiikka, jota ihonhoitoon tarvitaan? Cosmopolitan -sivustolla kerrotaan yhdestä todella tärkeästä seerumista, jonka puute ihonhoidossa on todella suuri puute. Kyseessä on niasiiniamidiseerumi eli B13-vitamiini, joka tekee iholle hyvää monella eri tavalla.

Toki myös C-vitamiini tuo iholle hehkua ja retinoli vähentää juonteita ja ryppyjä, mutta tämä aine kirkastaa ja rauhoittaa ihoa. Niasiiniamidi on vesiliukoinen B3-vitamiinin muoto, joka tekee iholle hyvää monilla muillakin tavoilla. Sitä löytyy yleensä seerumeista. Iho kestää sitä yleensä todella hyvin, mutta kannattaa ensimmäisellä kerralla kokeilla seerumia, jossa sitä ei ole liikaa.

Jo kerrottujen hyötyjen lisäksi se auttaa myös aknen hoidossa, koska se esimerkiksi vähentää ihon tulehduksia. Se voi sen takia auttaa myös ekseeman hoidossa. Ihon ikääntymiseen se tarjoaa paljon apua. Se pienentää ihohuokosten kokoa, vähentää pigmenttiläiskien vahvuutta sekä tasoittaa juonteita.

Kaikki tämä johtuu siitä, että niasiiniamidi lisää ihon luonnollisten keramidien tuotantoa. Ne pitävät ihon kosteana ja suojaavat ihoa. Sillä on myös antioksidanttisia ominaisuuksia ja se stimuloi keratinosyyttejä, joista kumpikin suojaa ihoa haitallisilta vaikutuksilta.

Tätä ihmeainetta voi käyttää sekä aamulla että illalla. Levitä sitä iholle pesun jälkeen ennen kuin levität kosteusvoidetta.

Lähde: Cosmopolitan