Vaikka kyse on periaatteessa yksinkertaisesta toimenpiteestä, voi senkin kanssa mennä metsään.

Jalkakarvojen höylääminen, ”sheivaus”, on monelle naiselle osa omaa kaunistautumisrutiinia ja arkea – osa kun hoitaa sääret sileiksi muilla tavoin kuin höylällä. Sheivaaminen on yksinkertainen askare, mutta senkin kanssa voi tehdä virheitä.

Näin ei kannata tehdä jalkakarvoja höylätessä:

1. Höyläät heti, kun hyppäät suihkuun

Asiantuntijat suosittelevat olemaan suihkussa tai kylvyssä noin 15 minuuttia ennen kuin tarttuu höylään, koska näin ihokarvat pehmenevät ja karvatupet avautuvat. Jos taas odotat pidempään, iho rypistyy ja tarkka sheivaus hankaloituu.

2. Teet sen aamulla

Jos jätät sheivauksen iltaan, sääresi ovat sileämmät. Nukkuessasi jalat turpoavat hieman, mikä voi saada karvat perääntymään karvatuppeihin.

3. Et levitä iholle mitään ennen höyläystä

Oli sinulla kuinka kiire tahansa, älä höylää ilman karvojen poistoon tarkoitettua vaahtoa. Levitä jalkoihisi kosteuttavaa sheivausvaahtoa, jotta höylä liukuu iholla helposti ja vältyt paremmin haavoilta. Jos vaahtoa ei ole, voit käyttää hoitoainetta, mutta unohda palasaippua, koska se ei liukastuta ihoa tarpeeksi.

4. Käytät yksiteräistä, kertakäyttöistä hyölää

Moista höylää voi käyttää sillon tällöin, mutta jatkuvaan käyttöön kannattaa hankkia neljä tai viisi terää omaava höylä. Niillä lopputulos on sileämpi.

5. Et vaihda höylää tarpeeksi usein

Hyvästä höylästä ei ole iloa, jos et vaihda sitä uuteen terän alettua tylsyä. Vanhat höylät ovat vähemmän tehokkaita sekä aiheuttavat todennäköisemmin näppylöitä, punoitusta ja voivat ”vangita” bakteereja, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia.

6. Vedät ensin ylöspäin

Ensimmäisellä vedolla pitäisi vetää alaspäin, siihen suuntaan, mihin karvat kasvavat ja jos ihosi on herkkä, ei ylöspäin kannata sheivata ollenkaan. Vastakarvaan ajaminen voi saada aikaiseksi tarkemman lopputuloksen, mutta se myös kasvattaa ärsytyksen ja haavojen riskiä. Kun karvat ovat jo lyhyet ja iho lämmin sekä saatu liukkaaksi, vastakarvaan höylääminen on turvallisempaa.

Lähde: Marie Claire