Lumi sulaa kovaa vauhtia pohjoista myöten ja pian on aika kaivaa sandaalit esiin kaappien kätköistä.

Lämpimien kelien lähestyessä on hyvä kääntää katse jalkoihin ja hoitaa varpaat, kantapäät sekä jalkapohjat kesäkuntoon. Näillä alle listatuilla vinkeillä saat jalkasi valmiiksi sandaalikelejä varten.

Anna jaloillesi kylpy

Täytä vati lämpimällä vedellä ja ripottele sinne Epsom-suolaa (tai jalkakylpysuolaa), joka pehmentää ihoasi. Epsom-suola hellii jalkojasi ja sen antimikrobiset ominaisuudet pitävät pienet kohdat varpaissa ja varpaankynsissä puhtaana.

Käsittele jalkasi jalkaviilalla

Jos sinulla ei ole jo jalkaviilaa, hanki sellainen ja huolla sillä jalkasi. Hellällä paineella viilaa jalkapohjat ja kaikki kuivalta tai karkealta tuntuvat kohdat, kuten varpaiden sivut ja päkiät. Viilaa jalkojasi kaikessa rauhassa, niin saat parhaimmat lopputulokset.

Kirkasta varpaankynnet

Poista ensin vanhat, kuluneet kynsilakat. Jos olet lakannut varpaankyntesi jatkuvasti, voi niissä olla kellertävä sävy. Pure Wow -sivuston mukaan nämä pintavärjäymät voi poistaa yhdistämällä kolme ruokalusikallista vetyperoksidia (sitä saa apteekeista) 1/2 kupilliseen lämmintä vettä ja liottamalla varpaankynsiä siinä muutaman minuutin ajan. Tämän jälkeen pehmeällä, puhtaalla hammasharjalla varpaankynnet harjataan. Tätä voi toistaa tarvittaessa käyttämällä hammasharjaa nesteessä uudelleen.

Käytä joka yö kosteusvoidetta

Heti käytyäsi suihkussa, kuivaa jalkasi ja sivele pehmittävää, kosteuttavaa rasvaa jalkoihisi.

Valitse oikea kynsilakka

Kun on lopulta aika kulkea ulkona varpaat esillä, valitse näyttävä kynsilakka. Räväkät, kirkkaat värit, kuten punaiset, pinkit ja korallit, sekä runsaat, läpikuultamattomat sväyt, kuten kermaisen valkoinent tai koboltinsininen, virkistävät jalkojasi, koska ne luovat kontrastia kynsien ja ihon välille.

Lähde: Pure Wow