Seksin harrastamisella ja sen jälkihehkulla on erilaisia kauneusvaikutuksia.

Seksin jälkeinen nautinnollinen olo ei ole vain mielessäsi. Cosmopolitanin mukaan se nimittäin näkyy kasvoiltasi, hehkuen iholtasi ja voi jopa saada rintasi vaikuttamaan terhakkaammilta.

Tutkimuksen mukaan seksin jälkeinen nautinnollinen olo, jälkihehku, voi kestää jopa 48 tuntia. Cosmopolitanin mukaan myös seksin kaunistavat vaikutukset jäävät näkymään.

Minkälaisia vaikutuksia seksillä sitten voi olla ulkonäköösi? Cosmopolitan listasi viisi vaikutusta ja suomensimme ne alle.

Isommat rinnat

Seksuaaliset puuhat saavat nännisi nöpöttämään ja nännipiha tulee näkyvämmäksi. Seksi voi myös saada rintojen kudokset turpoamaan, mikä saa rinnan alueen näyttämään suuremmalta.

Heleä, kostean näköisenä hohtava iho

Seksin harrastaminen vapauttaa endorfiineja, joilla on anti-inflammatorisia vaikutuksia hipiällä. Se myös edistää estrogeeniryöppyä, mikä korostaa ihon elastisuutta ja kollageenin tuotantoa. Toisin sanottuna: vähemmän ryppyjä, enemmän hehkua!

Täyteläisemmät huulet

Piikki verenvirtauksessa vaikuttaa suoraan suuhusi ja saa huulesi näyttämään täyteläisemmältä.

Kirkkaat silmät

Cosmopolitanin mukaan purkaus hyvän olon hormoni oksitosiinia saa olon ihanan seesteiseksi seksin jälkeen, mikä edistää sitä, että silmät ovat kirkkaat ja valppaat päivänvalon aikaan.

Punoittavat posket

Lakanoiden välissä puuhastelu saa sydämen sykkimään nopeammin, lisäten verenkiertoa ja laajenta verisuonia läpi kehon. Tästä syystä myös seksin jälkeen poskillasi on luontainen puna.

Cosmopolitanin mukaan nämä ovat yleisiä ja normaaleja vaikutuksia, mitä seksin harrastamisella voi olla. Koska ihmiset ovat yksilöitä, voi jokaisella olla myös omanlaisia kokemuksia jälkihehkun ansiosta ja alla onkin muutama esimerkki, mitä naiset ovat huomanneet itsessään seksin jälkeen.

”Seksin jälkeisenä aamuna tunnen olevani niin hoikka ja hyvässä kunnossa. En tiedä, johtuuko se illan ’treenistä’, mutta se saa minut tuntemaan kuin olisin elämäni parhaassa kunnossa ja kroppani pystyisi mihin tahansa.”Michelle, 24

”Hiukseni ovat aina niin paljon tuuheammat seksin jälkeen – se on samankaltainen vaikutus kuin kuivashampoolla, mutta ilman tuotteiden käyttöä. Ja se pysyy sellaisena, pörröisenä ja kauniina – varsinkin aamuseksin jälkeen.” Jen, 24

”Jokin seksin harrastamisessa saa paremmalle tuulelle. Olen energisempi seuraavana aamuna ja tunnen oloni todella hyväksi. Jotkut ystäväni jopa kertovat, että kirjaimellisesti hehkun hyvän illan jälkeen.”Holly, 24

”En tiedä kuvittelenko vain, mutta kasvoni tuntuvat niin sileältä seksin jälkeen. Huomaan kun pesen kasvojani ja ne tuntuvat paljon sileämmältä kuin normaalisti. Se on mahtavaa!” Elisa, 24

”Punastun helposti, mutta seksin jälkeen koen heti poskipunamaisen vaikutuksen käyttämättä mitään tuotteita. Se on samankaltainen hehku, jonka yleensä saan käytettyäni C-vitamiiniseerumia ja se kestää pitkään.” Jen, 24

Lähde: Cosmopolitan