Jos luotat vain beigeen, teet kaiken ihan väärin.

Värien käyttö tuo eloa sisustukseen ja samalla tavalla se toimii myös tavaroiden säilytyksen ja järjestelyn suhteen. Lue alta 5 syytä, miksi värejä kannattaa käyttää myös säilytys- ja järjestelymielessä.

1. Säilytys sisustukseksi

Tavalliset valkoiset tai puiset laatikot käyvät ihan hyvin esimerkiksi lasten tavaroiden säilytykseen ja järjestelyyn. Jos ne kuitenkin vaihtaa värillisiin tai maalaa itse niihin uudet värit, tuo se uutta ilmettä ja iloisuutta koko huoneeseen.

2. Se vähentää etsimistä

Jos järjestelet erivärisiin kansioihin tärkeät paperit – laskut sinisiin, vakuutukset punaisiin jne – löydät etsimäsi helpommin, kun suuntaat suoraan värin luo sen sijaan, että koettaisit samanvärisistä kansioista löytää oikean.

3. Se rauhoittaa kaaosta

Romulaatikko voi olla melkoinen sekasotku, mutta jos erottelet yhdellä, rauhallisella värisävyllä asioita eri laatikoihin romulaatikossasi, sekasotku vähenee ja laatikkoon on miellyttävämpi kurkata.

4. Perheen kinastelut vähemmäksi

Jos jokaisella perheenjäsenellä on oma värinsä, jonka mukaan esimerkiksi pyyhe, juomalasi ynnä muu on merkitty, löytää jokainen omansa helpommin eikä tarvitse kinastella, onko jokin juomalasi pikku-Siirin vai pikku-Tiinan.

5. Se tuo naisellisuutta tilaan

Esimerkiksi työpaikalla omaa persoonaa ja sukupuolta voi tuoda esiin värien avulla. Työhuoneen värimaailmasta tulee helposti yhden, kahden neutraalin sävyn valtakuntaa, mutta esimerkiksi värilliset säilytyslaatikot tuovat sekaan uutta eloa.

Katso kuvallisia vinkkejä värien käytöstä säilytyksessä ja järjestelyssä täältä.

Lähde: Good Housekeeping