Näistä vinkeistä voi olla apua kynsiesi hoitamisessa niin, ettet joudu marssimaan manikyristin pakeille.

Ratkaisu helposti lohkeaviin ja hajoaviin kynsiin voi olla niinkin yksinkertainen kuin asiat, joita teet (tai et tee) päivittäin. Pitääksesi kyntesi vahvoina ja terveinä ilman vierailua kauneushoitolassa, voi näistä neuvoista olla apua.

Huolla kyntesi vahvoiksi ja terveiksi näillä vinkeillä:

1. Hanki kynsinauhaöljyä

Etenkin talvisin kynnet voivat kuivua, mikä voi johtaa kynsinauhojen törröttämiseen ja repeytymiseen, kynsitikkuihin. Tähän auttaa kuitenkin kynsinauhojen pitäminen kosteutettuina.

”Kynsinauhaöljyn käyttö säännöllisesti on paras tapa pehmentää ympäröivää ihoa ja estää kynsitikkuja syntymästä”, neuvoo Skyy Hadley, julkkismanikyristi.

2. Älä unohda aluslakkaa

Se voi tuntua turhalta vaiheelta, mutta kynsilakan laittaminen suoraan kynteen voi jättää jälkeensä keltaisen tai harmaan värjäymän.

”Aluslakat estävät tummia värejä tahraamasta kynsiäsi. Tarvitset niitä, että kyntesi näyttävät terveiltä, kun olet ilman lakkaa”, Hadley kertoo.

3. Ota lisäravinteita

Wakefield Researchin tutkimuksen mukaan neljä viidestä naisesta kokee helposti hajoavien kynsien, ihon tai hiusten riesan. Lisäravinteista voi silloin olla apua ja vitamiinien ottaminen voi pitää kyntesi terveinä. Avainasemasa on valita tuotteita, joissa on biotiinia, mikä voi kasvattaa kynsien paksuutta.

”Biotiini auttaa aktivoimaan proteiinia ja aminohappoja, jotka stimuloivat kynsien kasvua”, ihotautilääkäri David Bank selventää.

4. Älä leikkaa kynsinauhojasi

Hadleyn mukaan kynsinauhat ovat esteenä bakteereja vastaan ja suojaavat sinua tulehduksilta.

”Niiden leikkaaminen jättää alueen paljaaksi, joten pöpöjen on helpompi päästä sisään”, hän sanoo.

Sen sijaan kynsinauhoja kannattaa työntää takaisin.

5. Laita päällyslakka uudelleen joka toinen päivä

Julkkismanikyristi Deborah Lippmannin mukaan manikyyrisi menettää kiiltoaan arkisten kulumien takia.

”Kirkkaan päällyslakan laittaminen joka toinen päivä estää aurinkoa ja jatkuvaa käsien pesemistä haalistamasta väriä”, Lippmann ohjeistaa.

Lähde: Shape

Kommentit

Kommenttia