Näistä vinkeistä voi olla apua jouluvalmisteluja tehdessä.

Joulunaikaan monet haluavat koristaa kotinsa, leipoa jouluherkkuja ja ostaa lahjoja, mutta samalla kuitenkin pitää kulut ja sotkut minimissä. Koska jouluun on enää vajaa pari viikkoa aikaa ja useissa perheissä valmistelut ovat meneillään, voi näistä vinkeistä olla hyötyä.

Grant Thompson koosti jouluisia niksejä, joita on listattu alle.

Säilö lahjapaperit sievästi

Ota tyhjä vessapaperirulla, leikkaa se halki ja kiedo sen ympärille foliota. Laita folioitu vessapaperirulla avattujen lahjapaperirullien ympärille ja ne eivät pääse purkautumaan ja repeämään odottaessaan seuraavaa käyttökertaa.

Jouluisia lättyjä

Vaihtelua tavallisiin, pyöreisiin lättyihin saat, kun laitat tyhjään ja pestyyn ketsuppi- tai majoneesipulloon lättytaikinasi. Upota sen jälkeen piparimuotteja (ei muovisia!) paistoöljyssä ja laitat se valmiiksi rasvatulle ja lämmitetylle pannulle. Kaada pullossa olevaa taikinaa muottiin ja anna sen paistua hetken aikaa. Kun taikina on alkanut jähmettyä, poista muotti esimerkiksi puhtailla pihdeillä ja lätty säilyy muotin muodossa. Paista loppuun tutulla tavalla ja tee lisää jouluisia lättyjä.

Kuorruta piparit helposti

Piparien koristelu kuorrutteella voi olla sottaista puuhaa eikä jälki aina ole kovin nättiä. Apua tähän saat, kun laitat kuorrutteen purkkiin/pulloon, jossa on ohut nokka ja sen avulla pursotat kuorrutteet piparien päälle.

Välty jouluvalosotkulta

Jouluvalojen irroittaminen toisistaan on monessa kodissa vuosittainen urakka, jossa hermot menee ja ärräpäitä lentelee. Tältä välttyäkseen kannattaakin hankkia kaapelipidike, jonka ympärille kieputtaa jouluvalot tai voit tehdä sellaisen itse pahvista.

Katso vinkkien havainnollistukset ja lisää vinkkejä videolta täältä.

Lähde: Reshareworthy