Moni väittää tämän nopeuttavan hiustenkasvua, mutta väite ei oikeasti pidä paikkaansa.

Monella meistä on menossa hiustenkasvatusprojekti, ja kukapa meistä ei haaveilisi pitkistä ja pehmeistä kutreista?

Ikävä kyllä projekti tuntuu usein haastavalta, ellei jopa mahdottomalta, sillä hiukset tuntuvat kasvavan hitaasti, jos ollenkaan. Hiusten kasvatukseen onkin olemassa lukuisia eri neuvoja, joita jakavat niin kampaajat, hyvinvointialan asiantuntijat kuin muutkin ekspertit.

Kaikki neuvot eivät kuitenkaan ole luotettavia, ja moni perustuu väärään informaatioon. Yksi suosituimmista neuvoista voi aiheuttaa enemmänkin haitta akun hyötyä, jos tavoitteena on hiusten kasvattaminen.

Moni nimittäin väittää, että hiusten latvojen leikkaaminen auttaisi hiuksia kasvamaan nopeammin, mutta tällä ei todellisuudessa ole mitään merkitystä kasvun kannalta.

Toki latvojen tasoittaminen saa hiukset näyttämään paksummilta ja terveemmiltä, mutta hiusten kasvuun sillä ei ole vaikutusta.

Hiusten kasvu riippuu muista tekijöistä, kuten iästä, sukupuolesta, geeneistä ja ruokavaliosta, ja esimerkiksi ruokavalioon pystyt vaikuttamaan itse.

Jos tavoitteesi on kasvattaa hiuksia, älä siis ravaa kampaajalla leikkaamassa latvoja liian usein, sillä siitä on enemminkin haittaa kuin hyötyä tavoitteesi kannalta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Skinkraft