Maanantaina 8.6 vietetään ”Minäkin olen Lenni – Pukeudun vaaleanpunaiseen, kimallukseen ja mekkoon” -tapahtumaa. Viraalitapahtuma on kerännyt Facebookissa jo yli 10 000 osallistujaa.

Kaikki alkoi kirjoituksesta, jossa Mari-äiti avautuu pienen poikansa, Lennin, puolesta ihmettelen ja päivitellen lasta kritisoivia näkökantoja ja ajatuksia; Lenni, kun tykkää vaaleanpunaisesta väristä ja harrastaa ”tyttöjen lajeja”.

Lue äidin viraalikirjoitus alla!

Nyt tarttee avautua:Meillä on nelivuotias lapsi. Ihana, iloinen ja vauhdikas lapsi, joka sotun perusteella on…

Posted by Mari Niinikoski on Sunday, May 31, 2015

 

Kirjoituksesta innostuttiin niin kovasti, että sen ympärille perustettiin Facebook-tapahtuma nimeltä ”Minäkin olen Lenni – Pukeudun vaaleanpunaiseen, kimallukseen ja mekkoon”. Nyt tapahtuma on kerännyt yli 10 000 osallistujaa ympäri Suomen, ja ihmiset ovat julkaisseet rohkeasti kannustavia ja kantaaottavia kuvia itsestään pinkeissä vetimissä tapahtuman sivuille. Tapahtuman omassa Facebook-selostuksessa tiivistetään hyvin tapahtuman ajatus:

Pukeudu sinäkin. Laita ne päälle töihin, kouluun, harrastuksiin tai pidä kotona. Ota itsestäsi kuva ja lähetä se Lennille (ja kaikille muille) tämän tapahtuman seinän kautta, jotta Lenni tietää, ettei hän ole yksin ja, että hän voi pukeutua mekkoon vaikka on poika, ja että hän voi pukeutua jatkossakin juuri niin kuin itse haluaa, koska niinhän me kaikki teemme.” – Timo Santala