Kampanjalla pyritään näyttämään naisille, ettei koko määrittele heitä.

Rinnat voivat aiheuttaa naisille paljon epävarmuutta ja omien rintojen koon paljastaminen voi tuntua kiusalliselta ja rintaliivien ostaminen vaivaannuttavalta. Rintaliivien asiantuntija Kimmay Caldwell haluaa kuitenkin muuttaa tämän, kertoo Bustle.

Caldwell on aloittanut More Than My Numbers -kampanjan, johon kuuluu joukko kehopositiivisia ja opettavaisia videoita, joilla naiset kertovat rintaliiviensä koon ilman häpeää, tuomituksi tulemista tai negatiivista puhetta itsestään. Bustlen mukaan kampanjan tarkoitus on näytätä naisille, että olivatpa heidän rintansa minkä kokoiset tahansa, ei koko määrittele heitä.

Erilaisissa rintaliivimyymälöissä työskennellessään Caldwell on huomannut, miten naiset muuttuvat negatiiviseksi oman peilikuvansa kohdatessaan.

”Omalla matkallani rintaliivien sovittajana työskentely on auttanut minua ymmärtämään, miten ilkeä olin keholleni ja kuinka lähes jokainen sovitukseen tullut nainen oli ilkeä omalle vartalolleen. Peilin edessä heidän sanomansa asiat olivat tylyjä ja hyödyttömiä”, Caldwell kertoi Bustlelle.

Suurimmaksi osaksi naisten negatiivinen puhe itsestään liittyi numeroihin, tässä tapauksessa rintaliivien ympäryksen kokoon. Tämä synnytti Caldwellille idean rehellisestä keskustelusta näistä numeroista; Caldwell aloitti kampanjansa nähtyään yhä uudelleen ja uudelleen, kuinka naiset antoivat rintaliiveissä olevien numeroiden määritellä heidät.

”Pelko siitä, mitä numero ja kirjain kertoisi hänestä usein esti naisia mittauttamasta itseään tai sai jättämään sovituksen väliin. Tämä usein johtaa rintaliivien koon arvuutteluun, mikä sitten johtaa kipuun ja epämukavuuteen ja lopulta häpeään ja hämmennykseen”, Caldwell selitti.

Bustlen mukaan rintaliivien asiantuntija uskoo, että istuvien rintaliivien, jotka tuntuvat hyvältä päällä, käyttäminen voi auttaa naista saavuttamaan hienoja asioita ja olemaan ylpeä itsestään, mutta ennen kaikkea se auttaa niasta ymmärtämään, että koko on vain tietoa, ei määritelmä hänestä.

Caldwell pyrkii tavoitteeseensa jakamalla naisten tarinoita. Kaikki alkaa naisista ja rintaliivien koosta, mutta Caldwellin mukaan projekti menee paljon tätä syvemmälle.

”Itse asiassa rintaliivien koon jakamisen lisäksi naiset keskustelevat matkastaan muiden numeroiden, kuten painon, iän, avioliittojen määrän ja jopa verikoetulosten, kanssa”, Cadwell kertoi.

”Yksi suurimmista ”hurraasta” olla olematta numeroidensa määrittelemä on vapaus. Vapaus olla oma itsensä, rakastaa ja kunnioittaa vartaloaan, vapautua itseään määrittelevän numeron kahleista”, hän jatkoi.

Bustlen mukaan Caldwellin tapa toteuttaa tämä on pyytää joukko naisia listaamaan heidän numeronsa ilman, että kertovat ihmisille mitä ne ovat. Tämä näyttää, että joukko satunnaisia numeroita, ilman kontekstia, ei tarkoita mitään; ne eivät näytä kokonaiskuvaa eivätkä todella määrittele ihmistä millään tavalla.

”Numerot ovat informaatiota, ei määritelmä”, Caldwell huomautti.

Caldwell muistutti Bustlen haastattelussa,että vaikka kuinka ajattelemme olevamme rohkeita ja itsenäisiä, vaikuttavat ympärillä olevat ihmiset muihin. Caldwellin mukaan nykyisessä yhteiskunnassa monet pitävät numeronsa itsellään tai jakavat ne vain sellaisten kanssa, joille voivat uskoa salaisuuden.

”Numeroiden pitäminen piilossa antaa niille paljon voimaa ja salaperäisyyttä. Mutta niiden sanominen ääneen vapauttaa sellaisen vaarallisen otteen”, rintaliivien asiantuntija kertoi.

”Tämän lisäksi kun yksi ihminen rakkaudella jakaa omat numeronsa, antaa se muille luvan tehdä samoin”, hän jatkoi.

More Than My Numbers -kampanjaan liittyen on julkaistu videoita, mutta niiden lisäksi kampanja julkaisee opettavaisia oppaita rintaliivien koon löytämiseksi ja vinkkejä niiden istuvuudesta artikkeleiden, oppaiden ja videoiden muodossa.

Bustlen mukaan kampanja ottaa huomioon myös kaikki: kaikki koot, sukupuolet ja taustat. Kampanjan videoita ei ole kuvankäsitelty ja vartaloita ei ole siloteltu ja niitä on ollut toteuttamassa täysin naisista koostuva tuotantoryhmä.

Voit lukea lisää kampanjasta ja katsoa siitä julkaistuja videoita täällä. Jos haluat tukea kampanjaa rahallisesti, se onnistuu täällä.

Lähde: Bustle