Aika moni voi vain haaveilla ystävästä, joka olisi vierellä koko elämän ajan. Tai ainakin siitä hetkestä lähtien, kun ystävystytään.

Pitkiä ystävyyssuhteita kuitenkin on monilla ja he varmasti tunnistavat näitä asioita, joita Huffpost -sivustolla esitellään liittyvän koko elämän kestäviin ystävyyssuhteisiin. Lue tästä alta seitsemän asiaa, joiden ansiosta ystävyyssuhteesta tulee pysyvä.  

1. He ilmestyvät paikalle, kun toinen tarvitsee toista eniten

Kun on oltu kauan ystäviä, on koettu yhdessä surut ja ilot. Jotkut ystävät voivat kadota, kun itsellä menee niin huonosti. Mutta ne ystävät, jotka ovat elinikäisiä, ilmestyvät silloin paikalle, kun heitä tarvitaan. Heihin voi luottaa ja he kuuntelevat, jos on tarvetta avautua.

2. He ennakoivat tulevia tapahtumia

Elinikäiset ystävät osaavat ennakoida asioita ja selvittelevät sillä, että kuinka he sopivat toistensa elämään erilaisissa elämänmuutoksissa. Toinen voi esimerkiksi muuttaa toiselle paikkakunnalle, saada lapsen tai alkaa seurustelemaan. He suunnittelevat vierailemista toisen uudelle paikkakunnalle tai esimerkiksi järjestävät säännöllisiä ystäväiltoja, jotta esimerkiksi toisen uusi kumppani ei syrjäytä ystävyyttä kokonaan.

3. He muistavat toisen elämässä tapahtuneita merkittäviä asioita

Ystävät saattavat lähettää toisilleen ystävänpäivänä tekstiviestin tai kortin. Mutta elinikäiset ystävät tekevät jotain vielä enemmän. He esimerkiksi eivät koskaan unohda muitakaan tärkeitä päivämääriä. Silloin he saattavat lähettää kukkia. He myös muistavat myös kysyä miten työhaastattelu meni, vaikka siitä olisi saanut tietää jo kauan aikaa sitten, että ystävällä on sellainen edessä.  

4. He pystyvät keskustelemaan ystävyyssuhteestaan rehellisellä ja kypsällä tavalla

Elinikäiset ystävät kertovat toisilleen peloistaan ja ongelmistaan eivätkä vain lakaise niitä maton alle. He luottavat siihen, että ystävyys kestää myös sen, että välillä jutellaan ikävistä asioista.

5. He voivat kertoa toisilleen tunteistaan

Tämäkin liittyy vähän tuohon edelliseen kohtaan. Ikuiset ystävät voivat puhua keskenään peloistaan, virheistään ja epävarmuudestaan ​​ja tietävät, ettei heitä tuomita tai hylätä.

6. He ovat ajan tasalla toistensa elämästä

Ystävät seuraavat toistensa elämää, vaikka heillä olisi vähän aikaa nähdä fyysisesti. Jo tunnin parin tapaaminen esimerkiksi kerran vuodessa auttaa pitämään ystävyyttä yllä.

7. He antavat toisilleen armoa, jos siitä on pitkä aika, kun on viimeksi nähty

Ystäviin yritetään pitää usein yhteyttä. Mutta ikuisesti yhdessä pysyvät ymmärtävät, jos tulee kausia, että yhteydenpito ei ole onnistunut pitkään aikaan. He ymmärtävät, että toisella voi olla menossa sellainen elämänvaihe, jossa ei ehditä näkemään ja ollaan ystäviä myös muiden kanssa.

Lähde: Huffpost