Miehen haluttomuus voi laukaista naisessa paljon huolia ja saada naisen miettimään, mikä haluttomuuden syynä on. Lue, mitkä eri syyt miehen haluttomuuden taustalla voivat olla!

Naisen mieleen tulee helposti huolestuttavia ajatuksia miehen haluttomuuteen liittyen. Nainen voi pohtia, eikö mies enää koe häntä viehättäväksi vai onko miehellä mahdollisesti salasuhde, kun seksi ei enää maistu. Miehen haluttomuuden taustalla voi kuitenkin olla paljon monimutkaisempia syitä, joihin pariskunnan pitää panostaa yhdessä! Seuraavat syyt ovatkin yleisiä miehen haluttomuuden taustalla.

 1. Muut prioriteetit
  Seksin määrään vaikuttavat luonnollisesti muun muassa töiden määrä ja mahdolliset pienet lapset. Jos elämässä on paljon vastuuta ja huomiota tarvitsevia tekijöitä, on luonnollista, että seksin määrä vähenee suhteessa. Asiantuntija kuitenkin sanoo, että tämä on täysin luonnollista, ja seksin määrä vaihtelee elämässä jatkuvasti muiden tekijöiden seurauksena. Kiireisinä ja hektisinä aikoina seksille kannattaakin varata tietoisesti aikaa kalenterista, sillä spontaanille seksille jää harvoin aikaa.

 2. Lääketieteellinen ongelma
  Miehellä saattaa olla myös lääketieteellinen ongelma haluttomuuden taustalla. Tyypillisiä ongelmia ovat muun muassa erektiohäiriöt ja eturauhassyöpä. Mikäli miehellä todetaan lääketieteellinen ongelma, on tärkeää, että kumppani suhtautuu asiaan ymmärtävästi ja tulee miestä. Asiantuntija kehottaa myös etsimään erilaisia eroottisia keinoja ilmaista seksuaalisuutta, mikäli perinteinen penetraatioon perustuva seksi ei ole vaihtoehto. Teidän on mahdollista löytää aivan uusi tapa ilmaista seksuaalisuuttanne, jos kumpikin osapuoli panostaa tähän!

 3. Platoninen suhde
  On tyypillistä, että pitkissä suhteissa olevat pariskunnat kokevat suhteensa muuttuvan ajan kanssa platonisemmaksi. Suhteen osapuolista voi tuntua, että he ovat keskenään parhaat kaverit, mutta seksuaalinen jännite on kadonnut. Pitkässä suhteessa on mahdotonta olla jatkuvasti stimuloitunut toisesta osapuolesta. Erotiikkaan täytyykin keskittyä ja panostaa. Asiantuntija kehottaa vaikkapa ottamaan kokonaan vapaata aikaa teknologiasta ja hylkäämään puhelimen hetkeksi. ”Menkää vaikkapa kävelylle, tanssikaa, meditoikaa – ja menkää sitten treffeille”, asiantuntija ehdottaa.

 4. Stressi
  On luonnollista ja yleistä, että korkeat stressitasot häiritsevät seksuaalista latausta. Esimerkiksi rahahuolet ja työstressi voivat vaikuttaa siihen, ettei seksiä tee enää mieli. Jatkuvat riidat ja väittelyt vaikkapa juuri rahasta voivat myös vaikuttaa negatiivisesti parin seksielämään ja keskinäiseen läheisyyteen. Tässä tapauksessa kannattaa käsitellä asia rakentavasti ja ystävälliseen sävyn ja koittaa yhdessä miettiä, miten seksuaalisuus suhteessa saavutetaan uudestaan.

 5. Hän ei halua ehdottaa seksiä
  Tätä on monen ehkä vaikea uskoa, mutta kaikki miehet eivät ole kovin seksuaalisia. Nainen voi kokea ainaisen seksin ehdottamisen merkkinä siitä, että mies ei pidä häntä viehättävänä, mutta asiantuntija kertoo, että kyseessä voi yksinkertaisesti olla, että miehen luonteelle ei ole ominaista ehdottaa seksiä. Asiantuntija neuvookin, että naisen kannattaa tässä tapauksessa ottaa aloite rohkeasti omiin käsiin, eikä ajatella, että aloitteen tekemisen tulisi olla miehen harteilla.

 6. Kadonnut libido
  On luonnollista, että miehen libido heikentyy ajan myötä. Tämä voi johtua esimerkiksi madaltuneista testosteronitasoista. Tässä kohtaa kannattaa puhua avoimesti kumppanin kanssa siitä, mistä haluttomuus voi johtua ja miten sitä voisi lisätä yhdessä. Esimerkiksi testosteronitasoja voidaan hoitaa kuntoon! Asiantuntija muistuttaa, että tärkeintä on nostaa kissa pöydälle mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, eikä odottaa, että ongelma pahenee liian suureksi.

Jaa neuvot myös ystävillesi, jotka ovat parisuhteissa!

Lähde: Prevention