Ei, tarkoittaa Ei! – Tämän takia jotkut miehet eivät ymmärrä sitä

”Pojat on poikia” – ei ole hyväksyttävä selitys!

Sosiaalisessa mediassa on viime aikoina käyty kiivasta keskustelua tärkeästä aiheesta: Hyväksikäytöstä ja ahdistelusta. Yhä useammat naiset, jopa julkisuuden henkilöt ovat rohkeasti tulleet esiin ja kertoneet omia kokemuksiaan ahdistelusta ja hyväksikäytöstä.

Mielipiteitä siitä, mikä johtaa tähän käytökseen on monia. Yhä useammin palataan siihen, että yhteiskunta opettaa jossain määrin, että seksuaalinen ahdistelu voi olla ”hyväksyttävää”.

Keräsimme muutaman hyvän pointin siitä, miksi jotkut miehet eivät ymmärrä, että ei tarkoittaa todellakin ei!

miespiteleestopmerkkia_preview

”Naiset tykkäävät siitä kun miehet yrittävät, siksi ne leikkivät vaikeasti saatavaa.”

On totta, että jotkut naiset tykkäävät pienestä leikistä, tai sitten aidosti haluavat osoittaa, että eivät ole saatavilla. Oli miten oli, kukaan ei varmasti halua tarkoituksella tulla ahdistelluksi. Molemminpuolinen flirtti on eri asia, kuin jatkuva suullinen tai fyysinen lähestyminen toisen torjumista huomioimatta. Myös monissa sarjoissa ja elokuvissa miehiä enemmänkin arvostetaan siitä, että ne ovat päällekäyviä.

Jotkut miehet eivät siis ottaa torjuntaa tosissaan, vaan kuvittelevat sen olevan vain leikkiä, jotta niiden pitäisi yrittää kovempaa.

Seksuaalinen hyväksikäyttö = vaarallinen mies kujalla aseen kanssa.

Monesti seksuaalinen hyväksikäyttö yhdistetään pimeisiin kujiin ja vaarallisiin asemiehiin. Todellisuus on kuitenkin ihan toista. Seksuaalinen ahdistelu tai hyväksikäyttö useimmiten tapahtuu hyvinkin ”arkisissa” tilanteissa, kuten firman juhlissa tai jopa kaveripiirissä.

Jotkut miehet kuvittelevat, että vihjailevat ja häiritsevät puheet, sekä pieni koskettelu silloin tällöin ei ole ahdistelua koska se ei tapahdu vaarallisessa tilanteessa.

Miesosoittaatuomitsevasti_preview

”Pojat on poikia”

Jotkut miehet voivat olettaa, että naisten kouriminen ja seksististen kommenttien laukominen on ihan ok, koska ”miehet tekevät sellaista”. Se ei ole mikään syy. Vain koska jokin käytös on yleistä, ei todellakaan tarkoita sitä, että se olisi hyväksyttävää.

Lähde: cracked.com


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.