Kun rakkautta etsitään erilaisten sovellusten avulla, on niiden poistaminen osoitus sitoutumisesta.

Aikansa romanttisessa mielessä tapailtuaan on yleensä edessä keskustelu siitä, missä mennään: keskitytäänkö tapailemaan vain toisiaan ja kuinka vakavissaan tapailun kanssa ollaan. Sitoutumista voi osoittaa kuitenkin toisella tapaa kuin käymällä tämän, toisinaan kiusallisenkin, keskustelun.

Asiantuntijoiden mukaan paras tapa osoittaa sitoutumista on poistaa kaikki käytössä olevat deittisovellukset. Deittailuvalmentaja James Preecen mukaan sovelluksen poistaminen osoittaa kumppanille, että kumppanin etsintä on osaltasi ohi ja se on merkki, että ollaan siirtymässä eksklusiiviseen suhteeseen.

”Teet selväksi, että tästä eteenpäin keskitytte vain toisiinne”, Preece sanoi.

Hän kuitenkin painotti, että ajoitus on kaikki kaikessa eikä deittisovelluksia kannata poistaa liian aikaisin, sillä se voi osoittaa sinun olevan liian innokas sitoutumaan. Se voi olla kaksiteräinen miekka, koska se voi karkottaa tapailemasi ihmisen ja en lisäksi estää sinua tapaamasta muita, sinulle sopivia ihmisiä.

”Jos olet vasta alkanut tapailla jotakuta, ei sinun tarvitse poistaa sovelluksia. Kun alatte harrastaa seksiä ja puhutte tulevaisuudesta, sitten on luultavasti oikea aika poistaa sovellukset”, Preece selitti.

Hän myös lisäsi, että deittiprofiilien säilyttäminen piinaa parisuhdetta epävarmuuksilla, sillä kumppani voi tuntea olonsa riittämättömksi, koska olet valinnut etsiä muitakin. Preecen mukaan vaikka et käyttäisi sovellusta, voi se silti synnyttää itsetunto- ja itsevarmuusongelmia kumppanille.

Pelkkä sovellusten poistaminen puhelimesta ei tarkoita sitä, että profiilisi katoaisi ja käyttämätön profiilin saattaa unohtaa käydä poistamassa kokonaan, joten asiasta kannattaa keskustella avoimesti. Jos olemmat ovat valmiita poistamaan deittiprofiilinsa, kertoo se sitoutumisesta suhteeseen.

Lähde: Metro