Tämä punaisen sävy sopii hyvin loppuvuoden juhlakauteen, mutta ei ole liian jouluinen.

Jokainen vuodenaika ja sesonki saa oman hitti- tai muotivärinsä; kerran se oli hento vaaleanpunainen, eli milleniaalipinkki, kun taas esimerkiksi viime syksynä ihastutti keltainen marigold.

Tämän talven osalta kuumin väri on Pure Wow’n mukaan chilinpunainen, chili pepper red. Se on näyttävä, pirteä, mutta käyttökelpoinen sävy, joka sopii hyvin loppuvuoden juhlakauteen olematta kuitenkaan liian jouluinen.

Väri-instituutti Pantone kuvailee chilinpunaista mausteiseksi sävyksi, joka lisää draamaa ja stimuloi aisteja. Pure Wow’n mukaan siihen pukeutuminen on mainio tapa tehdä vaikutus työpaikan pikkujouluissa tai muuten piristää omaa talvipukeutumista.

Sivusto listasi kahdeksan vinkkiä, miten sisällyttää chilinpunainen omaan pukeutumiseen talven aikana ja suomensimme Pure Wow’n vinkit alle.

Tekoturkis: Ulkovaatteiden ei todellakaan tarvitse olla tylsiä. Chilinpunainen tekoturkis kertoo muille, kuinka olet juhlatunnelman luoja.

Pitsinen mekko: Ulkona on kylmä, mutta kun on pikkujoulujen aika, ei mikään voita chilinpunaista mekkoa. Se saa sinut erottumaan joukosta. V-aukkoinen, pitsisomisteinen mekko tässä sävyssä on kuin tehty loppuvuoden juhliin.

Printtimekko vyöllä: Hieman polven alapuolelle ulottuva printtimekko, jossa chilinpunainen on pääosassa on oiva valinta talvella. Vyö ja pitkät hihat tuovat lisämausteen tyyliin.

V-aukkoinen neule: Neuleet kuuluvat talveen kuin punainen nenä Petteri-porolle. V-aukkoia neuleita löytyy monessa tyylissä.

Punaiset nahkahousut: Tämä voi olla yllättävä valinta talven keskellä, mutta mikä olisi säpäkämpää kuin punaiset nahkahousut? Ei kovin moni asia.

Paita neliönmuotoisella kaula-aukolla: Jo kaulua-aukon muoto puhuu puolestaan ja kun siihen yhdistetään kauden hittisävy, on se ehdoton valinta talven vaatetukseen.

Polvipituinen hame: Chilinpunainen, polvipituinen hame on myös hyvä valinta pikkujoulukaudelle. Voit etsiä sellaisen mallin, jossa on jokin juju, kuten näyttävä vetoketju tai ihastuttavat laskokset.

Lämmin neuletakki: Neule- tai villatakki kauden hittisävyssä pitää lämpimänä talven pakkasilla.

Voit katsoa Pure Wow’n valitsemat esimerkit näistä vaatteista täällä.

Lähde: Pure Wow