Näillä vinkeillä voit ylläpitää läheistä suhdetta ystävääsi välissänne olevista kilometreistä huolimatta.

Ystävyyssuhteiden, kuten muidenkin ihmissuhteiden, ylläpitäminen vaatii aikaa ja sitoutumista. Oman haasteensa siihen tuo kuitenkin se, jos asuu ystävät asuvat kaukana toisistaan.

Popsugarin mukaan jotkut ihmiset ajattelevat, että etäsuhteet – niin pari- kuin ystävyyssuhteet – ovat tuomittuja epäonnistumaan, koska ne eivät kestä aikaa ja erossa olemista. Etäisyydestä huolimatta on kuitenkin mahdollista pysyä läheisinä ystävinä, mutta sellaista ystävyyttä täytyy lähestyä hieman toisella tapaa.

Muuttuvat elämäntilanteet saattavat kuljettaa parhaat ystävykset jopa eri puolille maailma, mutta onneksi on olemassa monenlaisia tapoja pitää yhteyttä ja olla yhteydessä. Popsugar listasikin vinkkejä, joilla ystävyys pysyy vahvana – välissä olevista sadoista tai jopa tuhansista kilometreistä huolimatta.

Aikatauluta puheluita

Suunnitelkaa ja sopikaa etukäteen toistuvia puheluita toisillenne. Toisinaan tulee tilanteita, jolloin elämä laittaa suunnitelmat uusiksi ja sovittu puhelu täytyy siirtää, mutta kannattaa kuitenkin koettaa pitää kiinni sovitusta ajasta parhaan mukaan. Olipa se viisi sekuntia tai 50 minuuttia, puhelut ovat Popsugarin mukaan yksi parhaista tavoista varmistaa, että pysytte läheisinä. Tarinoita kertomalla, nauramalla tai vaikkapa katsomalla puhelun välityksellä yhdessä lempisarjaanne, tunnet olosi onnelliseksi, virkistyneeksi ja kiitolliseksi siihen mennessä, kun puhelu loppuu.

Huomioi aikavyöhykkeet

Jos olette päätyneet eri aikavyöhykkeille, käytä puhelimesi kelloa ja laita sinne talteen ystäväsi aikavyöhyke. Näin et koskaan unohda, mitä kello on hänen luonaan ja voit toivottaa onnea työhaastatteluun tai hauskoja treffejä, kun olet kartalla siitä, mihin aikaan ne ovat.

Viestittele – paljon

Ystävyys ei ole vain sitä, että on läsnä ja olemassa elämän isoina hetkinä, vaan pienilläkin hetkillä on merkitystä. Tapahtuiko sinulle jotain noloa? Kuulitko mehukkaan juorun, jota tiedät ystäväsikin osaavan arvostaa? Nämä ovat Popsugarin mukaan niitä pieniä hetkiä, jotka unohdat, kun hetki on ohi, mutta niillä on silti väliä parhaalle ystävällesi.

Jos jokin muistuttaa sinua ystävästäsi, kerro siitä hänelle

Olipa se sitten valokuva, meemi, jokin uutisjuttu tai hassu video, mikä tahansa päivän aikana kohtaamasi seikka, josta ystäväsi tulee sinulle mieleen, jaa se ystäväsi kanssa. Se lämmittää hänen mieltään ja hän tietää, että ajattelet häntä.

Muista, että kasvokkain vietetty aika on tärkeää – virtuaalisestikin

Älylaitteiden avulla on mahdollista soittaa videopuheluita, joten voitte nähdä toisenne, vaikka ette fyysisesti olisikaan samassa paikassa. Siksi on tärkeä muistaa hyödyntää videopuheluita, jos mahdollisuudet nähdä kasvokkain muuten ovat harvassa.

Muista erityiset päivät

Erityisten päivien muistaminen on tärkeää, vaikka et olisikaan ystäväsi luona niitä juhlimassa. Syntymäpäivät, lomat, uusi työ, ylennys, palkankorotus – lista on loputon. Mikä tahansa päivä, joka on ystävällesi tärkeä, pitäisi olla tärkeä myös sinulle. Lähetä viesti, soita tai lähetä kortti, jolla kerrot ajattelevasi ystävääsi.

Tehkää jotain yhdessä, vaikka olettekin kaukana toisistanne

Popsugarin mukaan kun löytää jotain, mitä voi tehdä yhdessä etäisyydestä huolimatta, saa se välimatkan tuntumaan lyhyemmältä. Voitte tehdä jotain samalla, kun puhutte puhelimessa (esim. ruokaostoksia, kävelyllä käyminen). Se rentouttaa ja saa tuntemaan kuin ystävä olisi vieressä.

Ottakaa kaikki ilo irti ajasta, jonka voitte viettää kasvotusten

Kun viimein voitte viettää aikaa yhdessä samalla paikkakunnalla, ottakaa siitä ilo irti – huolimatta siitä, kuinka usein se tapahtuu. Naurakaa, pitäkää hauskaa, muistelkaa menneitä, tehkää uusia muistoja ja olkaa todella läsnä toisillenne. Tämä kaikki tulee luonnostaan ja tuntuu kuin ette olisi olleet erossa lainkaan.

Tunnistakaa, miten molemmat panostavat ystävyyteenne

Etäsuhteet eivät tarvitse enemmän aikaa tai huomiota, vaan sitä aikaa ja huomiota annetaan erilaisin tavoin kuin tavallisessa ystävyyssuhteessa. Kun molemmat tunnistaa sen, miten panostatte ystävyyteenne, saa se tuntemaan itsensä arvostetuksi, kuulluksi ja kiitolliseksi.

Käyttäkää etäisyyttä syynä matkustaa

Tietysti olisi ihanteellista, jos voisi asua ystävänsä kanssa samalla paikkakunnalla, mutta se ei aina onnistu. Siksi etäisyyttä kannattaa käyttää hyödyksi ja matkustaa. Voitte matkustaa toistenne luo kyläilemään tai lähteä yhdessä reissuun jonnekin uuteen paikkaan. Voitte koettaa tehdä siitä esimerkiksi säännöllisen tavan, jos mahdollista, ja sopia näkevänne toisianne ainakin kerran puolessa vuodessa, jolloin samalla pääsette nauttimaan toistenne seurasta ja matkustelemaan ja kokemaan maailmaa yhdessä.

Lähde: Popsugar