Kesäsesonki on alkamassa ja trendit päivittymässä.

Muoti ja trendit näkyvät koruissa samalla tavalla kuin vaatteissa. Lumoava-korujen mukaan korumaailmassa trendit elävät kuitenkin pidempään.

”Yhä useampi haluaa korujen olevan paitsi vastuullisesti ja ympäristön kannalta kestävästi valmistettuja, myös kotimaisia. Koruissa on aina arvostettu ajatonta designia, mutta nyt yhä useampi haluaa tehdä kertakäyttöostosten sijaan vastuullisia ratkaisuja”, Lumoava-korujen valikoimajohtaja Paula Mannelin kertoo.

”Myös maailman tapahtumat näkyvät korumaailmassa. Kriisiaikoina kuluttaja panostaa perinteisesti laatuun: ostetaan ehkä vähemmän, mutta laadukasta niin itselle kuin lahjaksi”, hän lisää.

Vastuullisuuden ja kotimaisuuden lisäksi Lumoavan mukaan juuri nyt korutrendeissä on muotia minimalistisuus: korujen halutaan olevan jopa hyvin pieniä ja siroja. Koruissa olevat kivet saavat olla värillisiä, mutta niidenkin on hyvä olla siroja.

Asenne ratkaisee

Uutta korutrendeissä on myös kaikille sopivien korujen suosion kasvu. Lumoavan mukaan nyt halutaan koruja, jotka sopivat sekä naisille että miehille.

Unisex-korut ovat kesän hitti; korun idea on enemmän asenteessa kuin kantajansa sukupuolessa. Muotoilussa rikotaan yhä enemmän sukupuolirajoja ja elementtejä lainataan sekä naisten että miesten koruista.

Trendeistä laskussa on feikkiys. Lumoavan mukaan rihkaman sijaan ostetaan aitoja koruja ja niissäkin esimerkiksi kelta- tai punakullatun korun sijaan mieluummin aidosti kultaisia koruja.

”Myöskään bulkkia ei haluta ostaa, korun pitää olla persoonallinen. Persoonallisuus on jopa tärkeämpää kuin korun hinta. Toisaalta suomalaiset haluavat korujensa olevan monikäyttöisiä eli niiden halutaan sopivan monenlaisiin hetkiin. Se vaatii designilta ajattomuutta”, Mannelin sanoo.

Eri materiaaleista kultakorujen kysyntä on kasvanut parina viime vuonna enemmän kuin hopean, vaikka hopea onkin nyt muodikas 2000-luvun muodin paluun myötä. Punakulta on pitkän suosion jälkeen laskussa, kun taas timanttien suosio on nousussa.

Alla on listattuna vielä korumaailman trendeistä kolme sellaista, jotka ovat nyt in, ja kolme sellaista, jotka ovat out.

3 x in

Minimalismi: Designiltaan ajattomat sekä pienet ja sirot korut ovat nyt kysyttyjä.
Kotimaisuus: Korujen halutaan olevan paitsi vastuullisesti tuotettuja, myös lähellä valmistettuja.
Unisex-korut: Koru heijastaa enemmän kantajansa asennetta kuin sukupuolta.

3 x out

Rihkama: Epäaitojen korujen sijaan nyt halutaan aitoutta. Myös kullatut korut ovat menettäneet suosiotaan.
Bulkkituotteet: Korun toivotaan nyt korostavan juuri omaa persoonaa.
Punakulta: Tämä pitkään suosiossa ollut metalliseos, jonka punertava väri saadaan kuparista, on nyt laskussa.