Mies yllättyi suuresti yhden biisin kohdalla, kun hänelle selvisi sen olevan Suomesta lähtöisin.

Suomalainen musiikki on niittänyt hienosti mainetta kotimaan rajojen ulkopuolella ja jotkut suomalaiset bändit esiintyvät tuhatpäisille yleisöille ympäri maailman. Floridalaiselle Brian Velezille suomalainen musiikki ei kuitenkaan ole tuttua – tai edes koko kieli.

”En ole koskaan kuullut kenenkään puhuvan suomea”, Velez sanoo YouTube-kanavallaan julkaisemansa reaktiovideon alussa.

Tätä hän korjaa juuri tällä videolla ja kuuntelee viisi erilaista suomalaisen yhteen biisiä. Reagoitavaksi valikoituivat JVG:n Huominen on huomenna, Lordin Hard Rock Hallelujah, Daruden Sandstrom, The Rasmuksen In the Shadows sekä Haloo Helsingin Hulluuden Highway.

Yksi hauskimpia hetkiä videolla on, kun Velezille avautuu, että Sandstrom on suomalaisen artistin tekemä kappale. Marraskuussa 1999 julkaistu biisi soi edelleen myös Yhdysvalloissa, missä se myi kultaa vuonna 2010.

Miten Velez reagoi suomalaisiin biiseihin? Se selviää katsomalla artikkelin yllä oleva video! Videosta innostuneiden suomalaisten vastaanoton myötä Velez on tehnyt myös toisen reaktivideon suomalaiseen musiikkin, reaktivideon suomalaisiin maisemiin sekä suomalaisiin euroviisubiiseihin.

Kommentit

Kommenttia