On monia tuotteita, joilla matkalaukun saa pakattua paremmin.

Yksi tuote on muita paljon tärkeämpi, jonka unohtaminen voi olla jopa terveydelle vaarallista. Vaikka sen unohtamisesta saa vain pienen riskin saada esimerkiksi flunssan, ei sitä kannata unohtaa. On myös monta muutakin syytä, miksi sitä kannattaa käyttää apuna pakkaamisessa, kuin pelkät pöpöt.

Tätä tuotetta ei ole pakko ostaa erikseen, vaan sen voi korvata ihan pelkillä muovipusseillakin. Kyse on siitä, miten laukkuun pakkaa kengät. Niitä ei kannata heittää sinne sellaisenaan, jos kyse ei ole täysin uusista kengistä, joilla ei ole vielä kävellyt likaisilla kaduilla.

Kukaan tuskin haluaa, että likaiset kengät koskevat laukussa puhtaita vaatteita. Ne voivat levittää laukkuun myös ikäviä hajuja. Entä jos kengät osuvat laukussa vaatteeseen ja vaatetta puettaessa vaate osuu naamalle. Silloin kengissä olevat epäpuhtaudet saattavat aiheuttaa sairastumisen, vaikka se on aika epätodennäköistä.

Mitä kaikkea ikävää kengissä voi sitten olla?

Kun kävelee kaduilla, voi kenkien pohjaan tarttua kaikenlaisia epäpuhtauksia. Ihmiset yskivät, sylkevät ja oksentavat kaduilla ja teillä. Siellä voi olla myös virtsaa, ihmisten ja eläinten ulosteita sekä monia muita suhteellisen bakteeriperäisiä asioita.

Tutkimuksen mukaan yksi kenkäpari voi sisältää miljoonia bakteeriorganismeja, mukaan lukien E. coli ja muut sairauksia aiheuttavat tyypit. Jalkineiden pohjien lisäksi myös niiden sisäpinnalla voi olla bakteereita.

Jos jalat hikoilevat, kengät voivat tuoksahdella, eikä hien hajun halua levitä laukkuun. On monta hyvää syytä pakata kengät laukkuun niille tarkoitetussa pussissa, kassissa tai ihan vain muovipussissa.

Lähde: Huffpost