Jokaisen pitäisi ymmärtää, että näitä asioita ei voi mainita, kun törmää vanhaan tuttuun!

Vanhan ystävän tapaaminen voi olla todella iloinen hetki, sillä se antaa meille tilaisuuden muistella vanhoja ja vaihtaa kuulumisia.

Tällainen kohtaaminen saattaa kuitenkin mennä pahasti pieleen. Asiantuntija neuvookin, että erityisesti kahden puheenaiheen mainitseminen saattaa pilata koko tapaamisen. Onkin siis tärkeää pitää keskustelu kevyenä ja miellyttävä, ja välttää siten loukkaamasta vanhan ystävän tunteita vahingossa.

Nämä kaksi vältettävää aihetta ovat raha ja paino.

Kun siis tapaat vanhan ystävän pitkän tauon jälkeen uudelleen, älä missään nimessä kommentoi hänen painoaan tai ruumiinrakennettaan, vaikka tarkoittaisit kommenttisi hyvää tarkoittavaksi tai jopa kehuksi. Älä esimerkiksi ikinä kysy tutulta, onko hän raskaana.

Yhtä tärkeää on välttää rahasta puhumista, sillä esimerkiksi välillänne olevat tuloerot saattavat olla hyvinkin arka aihe. Jos lähennytte toisianne ja suhteenne syvenee, voidaan rahastakin ehkä puhua myöhemmin. Ensimmäisessä kohtaamisessa aihe on kuitenkin ehdottoman kielletty.

Jos mietit hyviä puheenaiheita, kysy vaikkapa missä hän nykyään asuu ja mitä tekee työkseen. Vaikkapa lapsista puhuminenkin on sovelias aihe, jos tiedät, että hänellä on lapsia. Älä kuitenkaan utele lapsista, jos et tiedä etukäteen, että tutullasi on lapsia, sillä lapsettomuus saattaa olla arka aihe.

Asiantuntija neuvookin, että ensimmäinen keskustelu kannattaa pitää melko yleisissä asioissa, kevyenä ja positiivisena. Kenties lähennytte, ja myöhemmin pystytte kertomaan toisillenne jo paljon henkilökohtaisempia asioita.

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Priscilla du Preez, Unsplash