Äiti lahjoitti rintamaidon kuuden vauvan käyttöön, mikä auttoi häntä toipumaan menetyksestään.

Wendy Cruz-Chanin poikavauva Killian menehtyi kohtuun ja äiti synnytti poikansa kuolleena 19. viikolla. Surun keskellä äidin keho tuotti edelleen maitoa ja hän halusi muuttaa traagisen tilanteen joksikin hyväksi: hän päätti lahjoittaa rintamaitonsa sitä tarvitseville vauvoille.

Vain kolme päivää Killianin syntymän jälkeen Cruz-Chan alkoi pumpata ja pakastaa rintamaitoaan, tavoitteena saada kerättyä sitä 60 litraa. Kolme kuukautta myöhemmin, lokakuun alussa, tavoite täyttyi ja hän teki aiheesta Facebook-julkaisun, jonka myötä äidin liikuttava ele on noussut otsikoihin.

Cruz-Chan kirjoittaa julkaisussaan pumpanneensa maitoa 3-4 tunnin välein jopa yöllä ja se oli väsyttävää.

”Mutta se oli täysin sen arvoista. Kun näin niiden vauvojen pärjäävän minun maidollani, se todella auttoi minua toipumisprosessissani”, äiti kirjoittaa.

Huffington Postin mukaan Cruz-Chan on doula ja doulayhteisön kautta hän löysi vauvat, joiden käyttöön hän lahjoitti rintamaitonsa. Vaikka rintamaidon kerääminen oli välillä vaikeaa, hän piti pintansa kunnioittaakseen Killiania.

Äiti jakoi tarinansa auttaakseen muita äitejä ymmärtämään, että vauvojen syntyminen kuolleena on valitettavan yleistä. Huffington Postin mukaan äidin liikuttavaa tarinaa on jaettu paljon niin Instagramissa kuin Facebookissa, missä hänen alkuperäinen kirjoitus on kerännyt tätä kirjoittaessa yli 58 000 erilaista reaktiota ja yli 16 000 jakoa.

Kirjoituksessaan äiti myös kertoo halunneensa osoittaa, että jopa tällaisen traagisen kokemuksen voi kääntää joksikin positiiviseksi asiaksi ja inspiroida ympärillä olevia ihmisiä.

”Suruni kautta olen kehittynyt ja oppinut saamaan itseni pois pimeydestä. Olen niin onnekas, että niin monet ihmiset, ystävät, perhe ja tärkeinpä mahtava mieheni John ja tyttäreni Ariya, tukivat minua ja voin jakaa tarinani”, hän kirjoittaa.

Cruz-Chan kerää myös poikansa muistoa kunnioittaen varoja cuddle cot -koppaa varten, jotta vanhemmat voisivat viettää enemmän aikaa kuolleena syntyneiden vauvojensa kanssa. Voit tukea hänen varainkeruutaan ja lukea siitä lisää täällä.

Voit lukea äidin kirjoituksen kokonaisuudessaan alta:

3 months ago today, I embarked on a lactation journey 3 days after my stillbirth of my son Killian.
I had pumped and…

Julkaissut Wendy Cruz-Chan 8. lokakuuta 2016

Lähde: Huffington Post