Menestynyt nainen tietää, mitä sanoa ja mitä olla sanomatta.

Urallaan menestyvät naiset valitsevat sanansa tarkkaan, koska tietävät minkälainen voima niillä voi olla. Alla on kuusi lausetta, joita et koskaan kuule heidän sanovan:

”En osaa tehdä sitä!”

Fiksuimmat naiset ovat neuvokkaimpia. He eivät ehkä aina osaa tehdä kaikkea, etenkin jotain uutta, mutta he selvittävät, miten asia hoidetaan. He seuraavat muita tekemässä samaa, he kysyvät kysymyksiä ja perehtyvät asiaan. Sitten he hoitavat asian. Kaikki voivat oppia tekemään asioita, jos ottaa asiaksi opetella.

”Ei minulla ole aikaa.”

Kaikilla on päivässä 24 tuntia. Jokainen vain päättää itse, miten aikansa käyttää ja mihin panostaa eniten. Kun sanot, että sinulla ei ole aikaa johonkin, se kielii siitä, ettet halua tehdä sitä. Parempi tapa on olla suora omista aikatauluistaan esimerkiksi näin: ”Voin tarttua tuohon projektiin, mutta tarvin XX verran aikaa, että saan sen valmiiksi.”

”Kyllä” (kaikkeen)

Kaikkeen ei voi suostua ja olla aina saatavilla kaikille koko ajan. Jokaiseen tapaamiseen, tapahtumaan ynnä muihin tilaisuuksiin ei ole mahdollista päästä, vaikka niihin kutsuttaisiin. Ystävällinen kieltäytyminen on menestyvän naisen paras ystävä. Kiitä henkilöä, koska hän ajatteli sinua, mutta pidä aikataulusi hallittavana.

”Minulle ei makseta tästä tarpeeksi.”

Kuka oikeasti ajattelee saavansa tarpeeksi palkkaa työstään? Fiksut naiset eivät kuitenkaan heijasta tyytymätöntä asennettaan. He tietävät, että lopulta enemmän rahaa saa niin, että tekee hieman enemmän töitä, ei toisinpäin. Tätä lausetta ei koskaan kannata sanoa niin, että se päätyy palkkasi maksavan korviin.

”Ei tämä ole reilua.”

Olet varmasti kuullut useita kertoja, ettei elämä ole reilua. Menestyvät naiset eivät odotakaan sen olevan reilua. He käyttävät valtaansa edistääkseen muutoksia ja keskittyäkseen siihen, mitä voivat tehdä eivätkä siihen, kuinka uhreja ovat. Voit olla varma, että toisinaan muut saavat ylennyksen ennen sinua, pomosi ottaa kunnian työstäsi ja miehillä on parempi palkka. Menestyvät naiset eivät tuhlaa aikaa valittamiseen ja päättävät, minkä asioiden puolia pitävät ja mitä edustavat.

”En ole koskaan lomalla.”

Menestyvät naiset laittavat oman aikansa etusijalle ja tietävät, kuinka tärkeää on ladata akkuja. Se on todella tärkeää mielenterveyttä, kestävyyttä ja luovuutta ajatellen. Loppuun palanut ja väsynyt työkaveri tai johtaja on viimeisenä listalla, kun mietitään menestystä ja mitä se todella tarkoittaa.

Lähde: Marie Claire