5 typerää virhettä, joita saatat tehdä pestessäsi vaatteita käsin

Lue tämä ennen kuin kastat hienopyykkisi.

Osa vaatteista tarvitsee hellempää pesua, jolloin tarpeen voi olla pestä vaatteet käsin. Kun teet käsinpesua, koeta välttää alla mainittuja virheitä, jotta vaatteesi eivät mene pilalle.

1. Laitat vaatteet altaaseen ennen sen täyttöä

Ajattele käsinpesua kylpynä: et varmaan itsekään menisi tyhjään kylpyammeeseen odottamaan, kun lasket vettä? Samalla tavalla vaatteitakaan ei pitäisi laittaa altaaseen ennen kuin siellä on vettä ja pesuainetta. Veden voima altaan täyttyessä voi vaurioittaa vaatteen materiaalia ja pesuaine voi olla vaikeampi viruttaa pois, kun se on kaadettu suoraan vaatteille.

2. Hinkkaat tahroja

Raju hinkkaus voi vahingoittaa materiaaleja. Käsittele tahroja hellästi tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella hieroen tahraa aineella sormillasi. Vaatteiden liotessa puristele hellästi saippuaista vettä vaatteen läpi useita kertoja. Suurin osa vaatteista puhdistuu 15 minuutissa. Pahasti sotkeentuneet voivat vaatia pidemmän likoamisajan.

3. Käytät hanaa huuhtelussa

Hienopyykin pitäminen juoksevan veden alla voi saada materiaalin venymään, joten ne pitäisi huuhdella samalla tavalla kuin peset ne: puhtaassa vesikylvyssä. Kun olet valmis huuhtelemaan vaatteesi, ota vaate käsiisi tukeaksesi sitä ja laita se lävikköön. Täytä sitten pesuallas viileällä, kirkkaalla vedellä. Upota vaate lävikössä veteen ja puristele vettä vaatteen läpi huuhdellaksesi sen.

4. Väännät vaatteen kuivaksi

Vaatteiden tiukka vääntäminen niiden kuivaamiseksi on varma tapa vahingoittaa hellävaraisempaa pesua kaipaavia vaatteita. Parempi tapa on nostaa vaate vedestä varoen kaksin käsin ja hellästi puristaa sitä niin paljon kuin pystyt. Sen jälkeen laita vaate imukykyiselle pyyhkeelle. Kieritä pyyhe ja vaate yhteen, hellästi puristellen kierityksen lomassa ja sitten avaa rullaus.

5. Ripustat vaatteet kuivumaan

Varmistaaksesi, ettei hienopyykkisi – etenkin neulotut vaatteet – veny muodottomaksi, laita ne aina tasaisesti kuivumaan, ei roikkumaan. Laita neuleesi tai uimapukusi kuivan pyyhkeen päälle. Kun eutmus on kuiva, käännä se toisinpäin ja anna ilman kuivattaa vaatteen toinenkin puoli.

Lähde: Good Housekeeping


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.