Välillä on hyvä antaa ihon hengittää ja pitää kasvot meikittömänä.

Meikkiä käyttämällä voi tuoda väriä ja ilmettä kasvoille ja korostaa omia piirteitään, mutta välillä olisi kuitenkin hyvä antaa kasvojen ihon levätä ja olla muutama päivä käyttämättä meikkiä. Jopa korkealaatuisissa meikkituotteissa on kemikaaleja, säilöntäaineita ja täyteaineita, jotka voivat tukkia huokosia, jos niitä käyttää liikaa.

”Tauon ei tarvitse kestää ikuisesti. Me esimerkiksi neuvomme asiakkaitamme olemaan ilman meikkiä viikonloppuaamuihin tai poistamaan meikin heti, kun pääsee kotiin työillan päätteeksi. Rakastamme myös ideaa meikittömistä maanantaista”, White Tea Med Span esteettikko Rivka Veder sanoi Beauty High:lle.

Kauneussivusto listasikin syitä, miksi kannattaa pitää taukoja meikkaamisesta.

Suojele ihoasi

Kasvojen meikit, etenkin kun niissä on suojakerroin mukana, voivat tukkia ihoa ja estää happea virtaamasta sisään ja ulos huokosista. Mitä enemmän käytät meikkiä, sitä pahemmin se vaikuttaa. Sen lisäksi liiallinen meikin käyttäminen sen ainesosista riippuen voi johtaa akneen ja ihon kuivumiseen.

Anna silmiesi levätä

Liiallinen ripsivärin käyttö voi johtaa ohuemmalta näyttäviin ripsiin. Muutama päivä ilman ripsiväriä voi itse asiassa vahvistaa ripsiäsi, koska meikkijäämiä ei ole etkä joudu käymään läpi päivittäistä ripsivärin laittamista ja poistamista, Skin Owlin Annie Tevelin kertoo.

Säilytä ihonvärisi

Australialaisen nettiihonhoitomerkin Just Good Skincaren perustaneen Lena Sgambatin mukaan jo parin päivän tauko meikin käyttämisestä saa aikaan suuren eron ihosi yleisvärissä ja -sävyssä. Puuterit ja pohjustukset voivat tukkia huokoset ja saada ihon näyttämään samealta, laikukkaalta ja kuivalta ja mitä paksumpi pohjustus, sitä pahempi vaikutus.

Enemmän iloa irti tuotteista

”Jos jätät aurinkopuuterin, poskipunan sun muut laittamatta muutaman päivän ajan, ihosi voi hengittää ja hapen ei tarvitse huolehtia, miten se pääsee ihollesi kaikkien eri meikkikerrosten läpi. Vähemmän on enemmän pitkällä aikavälillä”, Tevelin sanoo. Viikonloppuvapaa voi auttaa huokosia avautumaan ja kutistumaan koossaan ja kun palaat takaisin meikkien käytön pariin, tuotteet näyttävät entistä paremmalta levänneellä iholla.

Säästä aikaa

Meikkaaminen vie aikaa. Joskus naiset heräävät huomattavan paljon aiemmin aamulla vain ehtiäkseen ehostaa kasvonsa päivää varten kunnolla. Pidä tauko meikkaamisesta, vietä vähemmän aikaa peilin edessä ja sinulla voi olla aikaa syödä kunnon aamiainen tai nukkua enemmän.

Lähde: Beauty High