Ystävyyksiin kannattaa panostaa!

Usein puhutaan vain siitä, millä tavoin parisuhteeseen tulee panostaa, että suhde pysyisi onnellisena. Ystävyyssuhteiden hoidosta puhutaankin paljon vähemmän.

Ystävät ovat kuitenkin niin tärkeä asia elämässä, että ystävyyksiin kannattaisi jokaisen meistä panostaa. Myös ystävyydet, kuten parisuhdekin, nimittäin kukoistavat, kun niistä pidetään huolta.

Seuraavien vinkkien avulla voit pitää ystävyyssuhteistasi huolta.

 1. Lahjat
  Jos näet joskus jotain, mistä tietäisit ystäväsi pitävän, anna se hänelle lahjaksi. Tämä ei tarvitse olla mikään iso lahja, voit ostaa hänelle vaikka suklaapatukan, josta tiedät, että se on hänen lempimakunsa. Tärkeintä on, että näytät hänelle, että muistat hänet ja ajattelet häntä.

 2. Aikaa
  Anna ystävällesi aikaa, vaikka sinulla olisikin kiire. Lähetä hänelle viestejä ja soita hänelle, jos et ehdi näkemään häntä muuten.

 3. Odotukset
  Joko pidät ystävästäsi sellaisena kuin hän on, tai muussa tapauksessa kannattaa etsiä uusia ystäviä. Ystävältä ei pidä vaatia ja odottaa liikoja, vaan hyväksyä ystävä vikoineen, sellaisena kuin hän on.

 4. Laatu korvaa määrän
  Muutama hyvä ja läheinen ystävä on paljon arvokkaampaa, kuin monta puolituttua ja tai etäistä kaveria. Kannattaakin satsata laatuun, eikä määrään.

 5. Lojaalius
  Läheisissä ystävyyssuhteissa puhutaan usein henkilökohtaisista asioista. Pidä huoli siitä, ettet levittele yhdeltä ystävältä kuulemiasi asioita toisella, sillä menetät nopeasti ystäviesi luottamuksen, jos teet tätä.


  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib