5 asiaa, joita ei koskaan kannata uhrata parisuhteen takia

Osa parisuhdetta on kompromissien tekeminen kumppanin kanssa, mutta kompromissien välilläkin on eroja.

Elite Dailyn mukaan terve kompromissi on, kun itse haluat pitsaa ja kumppani kiinalaista ja päädyttekin syömään perinteistä kotiruokaa. Epäterve kompromissi on taas, kun muutat oman itsesi perusteita, jotta sopisit paremmin kumppanillesi.

Kun kyse on rakkaudesta, on vaikea vetää raja niiden asioiden välille, joista voi tehdä kompromisseja ja joista ei voi. On kuitenkin tiettyjä asioita, joita ei pitäisi koskaan uhrata suhteen laadusta tai tilanteesta huolimatta.

1. Itsenäisyys

Vaikka kumppanisi tietäisi, miten autoon vaihdetaan renkaat, ei se tarkoita, ettetkö voisi itsekin sitä opetella. On tärkeää, että parisuhteessa ollessa pysyy vahvana yksilönä, joka ei ole riippuvainen kumppanistaan kaikissa asioissa. Elite Daily kirjoittaakin, että terve suhde koostuu kahdesta erillisestä, kokonaisesta yksilöstä, jotka sattuvat vain rakastamaan toisiaan.

2. Muut ihmissuhteet

Alkuun voi olla vaikea löytää tasapaino kumppanin, perheen ja ystävien välille. Uudet suhteet ovat aina jännittäviä ja vievät aikaa ja itselle pitäisikin suoda aikaa nauttia suhteen alkuhuumasta. Kun huumaa laantuu ja parisuhde vakiintuu, ei muiden ihmissuhteiden ylläpidossa pitäisi olla vaikeuksia, vaan sinun pitäisi pystyä löytämään aikaa perheellesi ja ystävillesi sekä kyetä nauttimaan siitä ilman ongelmia. Jos mustasukkaisuus, katkeruus tai mikään muu koettaa tulla sen edelle, älä hylkää perhettäsi ja ystäviäsi vaan näytä ovea kumppanillesi.

3. Mielenkiinnon kohteet

Rakastumalla ihmiseen, jolla on erilaiset mielenkiinnon kohteet, on oiva mahdollisuus oppia uusia asioita. Pidä vain huolta, että yritykset oppia kumppanin kiinnostuksen kohteista ovat molemminpuolisia. Jos siis katsot hänen lempielokuviaan hänen kanssaan, hänen pitäisi tehdä samoin sinun lempielokuviesi suhteen. Aina ei ole tietysti pakko oppia toisen mielenkiinnon kohteista tai osallistua niihin, mutta molemminpuolinen kunnioitus toisen mielenkiinnon kohteiden suhteen on tärkeää. Hyvässä parisuhteessa voit olla oma itsesi ja pitää asioista, joista pidät ilman pelkoa, syyllisyyttä ja ongelmia.

4. Itsetunto

Kumppanin pitäisi saada sinut tuntemaan olosi fiksuksi, seksikkääksi ja kauniiksi ja sinun pitäisi saada kumppanisi tuntemaan samoin. Ylentäkää toisianne. Jos kumppanisi ei saa sinua tuntemaan oloasi hyväksi itsesi suheten tai saa sinut tuntemaan huonoksi, se on todella huono merkki.

5. Toiveet

Kumppanin pitäisi tukea toiveita ja unelmiasi. Hänen tulisi uskoa sinuun ja haluta sinun menestyvän ja olevan onnellinen samoin kuin itse haluat sitä itsellesi – sekä vastavuoroisesti sinun täytyisi haluta samaa kumppanisi kohdalla. Älä koskaan tee kompromisseja unelmiesi suhteen.

Lähde: Elite Daily


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.