Ihonhoito ei ole helppoa ja siihen sopivien tuotteiden valitseminen on todella vaikeaa ja usein myös kallista.

Jos joku, niin kauneusalalla 25 vuotta toiminut toimittaja tietää, että mitä tuotteita ihonhoitoon kannattaa hankkia ja miten niitä pitää käyttää. Nyt hän on paljastanut kaiken tietämänsä Glamour -lehdessä. Hän on kokeillut ja testannut tuhansia kosmetiikkatuotteita, joten hän tietää mistä puhuu.

Ilman kunnollista puhdistusainetta ja auringolta suojaavan tuotteen käyttöä on ihonhoito turhaa

Toimittaja kertoo, kuinka ihon puhdistamiseen käy parhaiten mieto ja sulfaatiton tuote. Se voi olla joko öljypohjainen tai vesiliukoinen ja sitä on hyvä käyttää kaksi kertaa päivässä. Jos ihoa ei puhdista eivät ihonhoitotuotteet pääse vaikuttamaan ihoon, jolloin niiden käyttö on turhaa. Eikä iho puhdistu itsestään.

UV-säteet ovat ihon suurin uhka. Ne vanhentavat ihoa ja aiheuttavat iholle monia muita ongelmia. Ne pilaavat kaiken sen hoidon, jonka iholle on tehnyt esimerkiksi ihon ikääntymisen estämiseksi. Siksi iho kannattaa suojata voiteella, jossa on aurinkosuoja.

Ihonhoito on kuin harjaisi hampaita

Hyvässä ihonhoidossa on kyse siitä, että kuinka johdonmukaisesti siinä on toiminut. Sellainen iho, jota on hoidettu hyvin jo teini-iästä lähtien, voi parhaiten. Mutta koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Aloita nyt, ja huomaat pian eron. Huolehdi ihostasi yhtä hyvin ja säännöllisesti, kuten hampaistasi, ja ihosi kiittää sinua siitä.

Happohoidon liiallinen käyttö johtaa iho-ongelmiin

Jos happohoitotuotteessa ilmoitetaan olevan esimerkiksi 10 % glykolia, voi luku näyttää hyvältä. Hapon lisäksi tuotteessa on sitä neutraloivia aineita, joten niiden keskinäinen määrä määrää sen kuinka vahva tuote on. Tällainen tuote ei siksi välttämättä ole kovin voimakas. Iholle se ei välttämättä ole huono asia, mutta tuote ei taida olla se, jollaisen halusit. Happojen liiallinen käyttö aiheuttaa iholle vain ongelmia, joten tuotteen hapon määrään ei kannata keskittyä ensisijaisesti. Valitse sen sijaan tuote, joka sopii ihotyypillesi ja jossa kaikki ainesosat ovat tasapainossa.

Monet ihonhoitotuotteet ovat parempia kuin mitä niistä kerrotaan

Ihonhoidon päätarkoitus on kosteuttaa ihoa ja tehdä siitä väliaikaisesti paremman näköinen. Mutta monet erinomaiset kosmetiikkatuotteet voivat todellakin parantaa ihon toimintaa pitkällä aikavälillä ja tehdä sen pysyvästi. Sitä kuitenkin vähätellään, koska se vähentäisi ihonhoitoalan kannattavuutta.

Vain kevyt ihonhoito voi riittää

Jokainen iho tarvitsee kosteuttavia aineita. Kevyt voide voi riittää, jos iho on jo luonnostaan rasvainen. Silloin voiteen lisäksi ei välttämättä tarvitse kuin muutaman muun tuotteen, kuten seerumin, joka on glyseriinipohjainen tai sisältää hyaluronihappoa. Valitse voide, joka pitää ihosi koko päivän hyvän tuntuisena ja joustavana.

Sijoita ennemmin seerumiin kuin kasvonaamioihin

Jos rakastat ihonhoitoa, ei silloin kasvonaamioiden käytössä ole mitään vikaa. Jatka niiden käyttämistä. Mutta jos haluat päästä helpommalla, käytä silloin seerumeita. Riittää kun laitat niitä ihollesi muutaman tipan, niin ne toimivat hyvin. Seerumin käyttö tulee tämän takia myös halvemmaksi.

Sinun ei välttämättä tarvitse hankkia erikseen silmänympärysvoidetta tai yövoidetta

Jos kasvorasvassasi ei ole mineraaliöljyjä, tuoksuja, alkoholia eikä muita ärsyttäviä ainesosia, voit käyttää sitä turvallisesti myös silmien ympärillä. Erittäin aktiivisesti toimivat ainesosat, kuten retinoli, voi olla silmien ympärillä olevalle iholle liian voimakkaita. Myöskään erillistä yövoidetta ei välttämättä tarvita, mutta esimerkiksi aurinkosuojan sisältävät voiteet sopivat paremmin päiväkäyttöön. Ja jos kasvovoiteessa on retinolia, on ne tarkoitettu nimenomaan yökäyttöön. Kaikki ihoa uudistavat ainesosat sopivat käytettäväksi sekä päivällä että yöllä.

Jos joku julkkis suosittelee kasvotuotetta, ei se ole välttämättä sinulle sopiva tuote

Koska iho ei ole meillä kaikilla samanlainen, ei esimerkiksi julkkiksen kehuma tuote ole se, jota sinä tarvitset. Tiedät, että sellaiset tuotteet sopivat juuri sinulle, jos saat jotenkin selville, että julkkiksella on samanlainen ihotyyppi kuin sinulla. Sellaista on kuitenkin vaikea määritellä.

Hinta ei määrittele laatua

Hyvien ihonhoitotuotteiden ei tarvitse olla kalliita. Tiedät tuotteen olevan hyvä, jos siitä löytyy esimerkiksi C-vitamiinia, niasiiniamidia ja leväuutteita. Tarkista, että tuote sisältää tärkeitä aineosia, tuotteen takaa löytyvästä ainesluettelosta. Tuotteen etuosassa olevat tekstit saattavat nimittäin valehdella. Jos luettelosta löytyy enimmäkseen tietoja silikonista, mineraaliöljyistä, alkoholista tai glykoleista, ei sellainen tuote tee juuri muuta kuin kostuttaa ihon. Älä keskity pakkausten upeaan ulkoasuun, vaan siihen, että pakkaus ei ole läpinäkyvä, siinä ei ole ilmaa ja se on tarpeeksi tiivis, jotta sen sisältämät ainekset pysyvät tuoreina.

Botox ei tee mitään ihon laadun hyväksi

Jos iho näyttää huonolta, sellaisena se myös pysyy, jos et hoida sitä ja et muuta elintapojasi terveellisemmäksi. Sellainen ajatus, että ihon voi saada näyttämään paremmalta botoxin avulla, on väärä. Se ei esimerkiksi kirkasta ihoa.

Lähde: Glamour