Jos anteliaisuus tai avokätisyys aiheuttaa sinulle hieman haasteita, voi näistä vinkeistä olla apua.

Tutkimuksen mukaan kestävää parisuhdetta varten tarvitaan vain kahdenlaiset persoonallisuuden piirteet: ystävällisyys ja anteliaisuus. Jos anteliaisuus aiheuttaa hieman vaikeuksia, alla on vinkkejä, miten voit olla anteliaampi kumppaniasi kohtaan ja tehdä jotain hänen hyväkseen tai hänen puolestaan.

Näin voit olla anteliaampi:

1. Anna hänen syödä viimeinen herkkupala

Jos syötte vaikkapa taivaallisinta suklaakakkua ja haluaisit itse hotkia viimeisen palasen, mutta tiedät myös kumppanisi pitävän siitä suuresti, anna hänen syödä viimeinen palanen.

2. Anna / tee jotain ilman, että odotat jotain vastineeksi

Älä odota edes kiitosta. Tee jokin teko vain, koska rakastat kumppaniasi ja haluat ilahduttaa häntä.

3. Jos asutte yhdessä, osta maitoa ja vessapaperia ilman, että teet siitä numeron

Tai jotain muuta tarpeellista ilman vouhotusta siitä, että ostit jotain yhteistä. Yhteiseen käyttöön tulevien tavaroiden ostamisesta ei tarvitse kilpailla, se aiheuttaa vain närää.

4. Kokeile sängyssä jotain uutta, mistä et ole niin innoissasi, mutta tiedät kumppanisi pitävän

Jos aidosti et halua, jätä se silloin väliin, mutta jos se on jotain, mikä ei sinua hirveästi innosta, mutta kumppanisi taas puhkuu innosta, anna mahdollisuus. Tiedä vaikka pitäisitkin siitä.

5. Keitä aamukahvit ennen kuin hän ehtii pyytää

Jos tiedät, millaisena hän kahvinsa tarkalleen haluaa ja osaat toteuttaa sen, osaa kumppanisi arvostaa tekoasi entistä enemmän.

6. Jos hän on todella kiireinen, vähennä hänen taakkaansa jotenkin

Jos hänellä on kiire koulussa/töissä, tee kotona asioita hänen hyväkseen. Jos olette esimerkiksi sopineet vuorottelevan siivouksessa, siivoa hänen puolestaan; silloin on yksi asia vähemmän mielessä pyörimässä ja aiheuttamassa stressiä ja kiire helpottuu.

7. Jos kumppanisi kutsuu sinut työtapahtumaan, älä suunnittele jotain heti sen perään

Jos katselet vain kelloasi vähän väliä, koska olet sopinut meneväsi parille ystäviesi kanssa kumppanillesi tärkeän työjutun jälkeen, aiheutat vain ärsytystä.

8. Kehu häntä eri tavoin

Kehuja ei voi koskaan saada kuulla liikaa, mutta vaihtelu virkistää ja niitä voi myös arvostaa enemmän eikä kumppani ala ajatella, että kehut yhtä ja samaa asiaa hänessä jo rutiinin takia.

9. Peittele hänet nukkumaan

Se tuntuu yhtä kivalta aikusista kuin se tuntuu lapsistakin. Se voi olla hauska tapa osoittaa huolenpitoa kumppanilleen.

10. Yllätä tavalla, jota hän ei koskaan odottaisi sinun tekevän

Jos esimerkiksi kumppanisi on se, joka aina kokkaa ruoat, yllätä hänet tulemalla ajoissa kotiin ja tekemällä ruokaa hänen puolestaan. Tai lähetä hänelle lahjakortti hänen lempikahvilaan kesken työpäivän. Tai siivoa kylpyhuone, kun hän on ulkona. Yllätyksiä voi tehdä monin tavoin ja lähes jokainen pitää niistä.

Lähde: Cosmopolitan