10 todella upeaa, vähemmän tunnettua matkakohdetta Euroopasta – lue vinkit

Nämä matkakohteet eivät ole niin tunnettuja, mutta se ei vähennä niiden upeutta.

Euroopassa matkustaessa monet suuntaavat yleensä tunnettuihin kaupunkeihin Lontoosta Pariisiin ja Roomaan. Nämä paikat ovat kyllä upeita, mutta yleensä myös täynnä turisteja paikallisten asukkaiden lisäksi.

Euroopan matkakohteissa on onneksi vara, mistä valita. Alle listatut paikat ovat upeita kohteita, mutta ne eivät ole vielä niin tunnettuja, joten niissä ei ole niin paljon väkeä.

1. Göreme, Turkki 

Ainoa asia, mikä on parempaa kuin nähdä Göremen upeat kivimuodostelmat? Nähdä ne yläilmoista kuumailmapallon kyydistä, kuten kuvassa.

2. Toruń, Puola

Toruńissa on vähemmän väkeä kuin Varsovassa tai Krakovassa. Veikseljoen varrella sijaitsevassa kaupungissa on syntynyt tähtitieteilijä Nikolaus Kopernikus. Toruńissa on eloisa teatterikulttuuri sekä siellä sijaitsee kokemisen arvoinen piparkakkumuseo.

3. Manarola, Italia

Cinque Terren viiden kylän ryppään vanhin ja toisiksi pienin paikka on Manarola, jossa voi nauttia tuoreita mereneläviä, makeaa Sciacchetrà-viiniä sekä rauhasta ja hiljaisuudesta, sillä kylässä ei sallita autoja.

4. Ikaría, Kreikka

Ikaría on Kreikan saari, jonka vedessä täytyy olla jotain erikoista, sillä asukkaat yleensä elävät 100-vuotiaaksi. Saarella kannattaa vierailla kesällä, kun sielä vietetään suuria festivaaleja, joilla juhlistetaan eri uskonnollisia pyhiä, joita tapahtuu 1-2 kertaa viikossa toukokuun ja lokakuun välillä.

5. Hallstatt, Itävalta

Tätä kutsutaan toisinaan Itävallan helmeksi. Viehättävä kaupunki on autoton ja sitä ympäröivät suolakaivokset, joissa voi käydä kiehtovilla kierroksilla.

6. Ålesund, Norja

Ålesundissa käydessä kannattaa vierailla Atlantic Sea Park -akvaariossa, joka on suurin suolaisen veden akvaario Pohjois-Euroopassa. Joulukuussa käydessä kokemisen arvoista on hiihtää Sunnmørsalpeneessa.

7. Kotor, Montenegro

Rannikolla sijaitseva Kotor on todella syrjäinen ja sitä ympäröi kalkkikiviset kalliot. Kotorin vanhakaupunki on yksi parhaiten säilyneistä keskiajan kaupungeista.

8. Piran, Slovenia

Kapean niemimaan kärjessä sijaitsee historiallinen Piranin kaupunki, jossa on kapeita katuja ja goottilaisia kujia. Kaupunki on niin pieni, että sen läpi kävelee 30 minuutissa.

9. Rovinj, Kroatia

Adrianemeren rannalla sijaitsevassa kaupungissa on välimerellinen ilmasto. Se on aktiivinen kalasatama. Lähellä on myös Brijunin kansallispuisto, missä voi nähdä muun muassa antiikin Rooman aikaisia huviloita.

10. Porto, Portugali

Portugalin toisiksi suurin kaupunki jää usein Lissabonin jalkoihin. Eloisa kulttuurielämä ja vielä eloisamman väriset rakennukset voivat houkutella Portoon. Mercado do Bolhão on kokemisen arvoinen, valtava sisätori, missä voi valita herkkuja tuoreista leivistä kaloihin, jotka luultavasti uivat Atlantin valtameressä vain tunteja aiemmin.

Katso kuvia upeista kohteista täältä.

Lähde: PureWow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.