Muotilehden legendaarinen päätoimittaja otti kantaa kestävyyden puolesta, pikamuotia vastaan.

Halpamuoti, pikamuoti sekä kertakäyttökulttuuri ovat kukoistaneet, mutta tähän haluaa muutoksen yksi muotimaailman ikonisimmista johtohahmoista, Anna Wintour. Muotiraamattu Voguen päätoimittaja puhui kestävyyden puolesta Reutersin haastattelussa.

Voguen johdossa yli 30 vuoden ajan ollut Wintour sanoi, että shoppailijoiden pitäisi välittää vaatteistaan ja jopa antaa niitä eteenpäin uusille sukupolville.

”Minusta se tarkoitaa meille kaikille enemmän huomiota taitoon, luovuuteen, ja vähemmän huomiota ajatukseen vaatteista, jotka ovat heti kertakäyttöisiä, asioita heitettäväksi pois yhden käytön jälkeen”, Wintour sanoi Reutersille.

”(Kyse on) puhumisesta yleisöllemme, lukijoillemme siitä, että pitää omistamansa vaatteet, arvostaa omistamiaan vaatteita ja käyttää niitä uudelleen ja uudelleen sekä kenties antaa ne tyttärelleen tai pojalleen”, hän jatkoi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen. Kuvassa Voguen päätoimittaja Anna Wintour CVFF Awards -tapahtumassa.

Pitkä matka catwalkin monimuotoisuuteen

Wintour polkkatukassaan – ja usein aurinkolaseissaan – on tuttu näky muotinäytösten eturiveiltä. Reutersin haastattelussa hän otti myös kantaa catwalkien monimuotoisuuteen.

Wintourin mukaan osittain sosiaalisen median ansiosta, kuka ja mikä on muodikasta on muuttunut radikaalisti viimeisen vuosikymmenen aikana. Muotiviikoilla ympäri maailman nähdään yhä moninaisempi sekoitus ihmisiä, vaikka Wintourin mieletä muotiala on lähtenyt tähän mukaan hitaasti.

”Näemmä yhä monimuotoisempaa ja kaikenkattavampaa edustusta muotinäytösten lavoilla, sosiaalisen median kanavissa ja jopa eri lehtiemme sivuilla”, Wintour sanoi.

”Minusta se liittyy paljon siihen, että meillä on niin paljon eri ihonvärin omaavia suunnittelijoita Yhdysvalloissa. Asiat eivät muutu niin kuin pitäisi ennen kuin mukana on edustajia. Minusta meillä on vielä pitkä matka kuljettavana”, Voguen päätoimittaja lisäsi.

Reutersin haastattelussa sivuttiin myös somevaikuttajia, influencereita, joiden vaikutus yhä vain kasvaa. Wintourin mukaan heillä on hauskat ja vaihtelevat näkemykset, mutta eivät koskaan voisi vetää vertoja Voguen tavoitettavuudelle.

”Globaalisti Voguella on 127 miljoonaa seuraajaa … Minusta Vogue on kaikista suurin vaikuttaja maailmanlaajuisesti”, lehden päätoimittaja totesi.

Oletko samaa mieltä Wintourin kanssa siitä, että vaatteita pitäisi arvostaa enemmän ja unohtaa kertakäyttökulttuuri? Ota kantaa kommenteissa!

Lähde: Reuters