Tällä viikolla avattava teemapuisto on omistettu viinille.

Teemapuistot ja huvipuistot ovat usein lasten ja nuorten mieleen, mutta aikuiset eivät välttämättä saa niistä niin paljon irti. Toisin on kuitenkin Ranskassa avattavan teemapuiston kohdalla, sillä se on suunnattu enemmän aikuiseen makuun.

La Cité du Vin -niminen teemapuisto on omistettu viinille ja sen nimi tarkoittaakin viinin kaupunkia. Teemapuisto avaa ovensa keskiviikkona, kesäkuun 1. päivänä Bordeaux’ssa, joka on tunnettu viineistään.

Teemapuistossa on museo, jossa pääsee tutustumaan viinin rikkaaseen historiaan ja kulttuuriin sekä Metron mukaan saatavilla on myös maistelutilaisuuksia, työpajoja ja opetuksellisia, viiniteemaisia tilaisuuksia.

Teemapuistosta ei löydy vuoristoratoja tai maailmanpyöriä, mutta puistossa vierailevat voivat käydä veneajelulla, joka matkii viinikauppiaan matkaa ympäri maailman.

Vaikka teemapuisto on enemmän aikuiseen makuun, ovat myös lapset tervetulleita. Metron mukaan La Cité du Vin -puiston liput maksavat aikuisille 20 euroa ja lapsille 8 euroa ja todella viinistä innostuneet voivat ostaa vuosittaisen kausilipun, jolla pääsee vierailemaan puistossa lukemattomia kertoja.

Teemapuiston rakennuksen muoto on hieman erikoinen ja sillä on pyritty ilmentämään lasissa pyörivän viinin liikettä.

Voit tutustua teemapuistoon lisää täällä.

Lähde: Metro