Astrologian asiantuntijat listasivat kullekin horoskooppimerkille parhaiten sopivat romanttiset komediat.

Jos sinulla tekisi mieli katsoa jokin romanttinen komedia, mutta elokuvan valitseminen aiheuttaa päänvaivaa, voit turvautua valinnassa tähtimerkkien apuun. Glamour on nimittäin selvittänyt Astro All-Starz -nimen alla toimivalta astrologian asiantuntija Vanessa Montgomerylta, minkälaiset elokuvat vetoavat eri horoskooppimerkkeihin.

Alta voitkin selvittää, mikä romanttinen komedia sopii parhaiten juuri sinun tähtimerkillesi.

Oinas (21. maaliskuuta – 19. huhtikuuta)

Astrologin mukaan jos oinaan saa houkuteltua pois moottoripyörän selästä, auton ratista tai laskettelurinteiltä niin pitkäksi aikaa, että hän voisi katsoa elokuvan, kannattaa valita toimintaa. Oinaaseen vetoavat seikkailua tai rakkautta vaikeissa tilanteissa (selviytymistä viidakossa, sota-alueella jne.) sisältävät elokuvat. Oinasta hallitsee sodan jumalatar ja he pitävät haasteista, joten elokuva kera sankarillisen tarina pitää oinaan otteessaan.

Suositeltu romanttinen komedia: Toimintaa ja sankaruutta? Kuulostaa aivan Prinsessan ryöstö -elokuvalta, eli The Princess Bridelta. Tämä tarina rengistä, joka koettaa pelastaa rakkautensa kohteen, on sopiva valinta oinaalle.

Härkä (20. huhtkuuta – 20. toukokuuta)

Härälle ruoka, sensuaalisuus, kauneus ja raha on kaikki kaikessa. Rakkauden ja kauneuden jumalatar Venus hallitsee tätä tähtimerkkiä, joka on romanttinen, mutta haluaa romantiikan olevan sievää. Pidä siis mielessä upeat ruokailukohtaukset ja hyvin valaistu ympäristö. Luonto toimii myös härälle. Härkä ei kaipaa ihmeellisyyksiä, vaan suoraviivainen juoni ja realismi päihittävät fantasian. Musiikista saa plussaa.

Suositeltu romanttinen komedia: Always Be My Maybe hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla härälle: Ali Wongin hahmo on julkkiskokki, mikä tietää sitä, että mukana on paljon herkullisia aterioita, ja Randall Parkin hahmo on muusikko ja hänen hulvattomia räppejä on ilo seurata.

Kaksoset (21. toukokuuta – 20. kesäkuuta)

”Kaksoset on sanavalmis ja nokkela. Häntä hallitsee kommunikaatiota edustava planeetta, joten jokin, johon liittyy kirjaimet – kenties väärinkäsityksiäkin matkalla – voisi sopia”, astrologi pohti Glamourille.

Kaksoset syttyy nokkelasta sanavalmiudesta.

Suositeltu romanttinen komedia: Kaksosten kannattaa etsiä elokuvia, joissa juonta kuljettavat kirjeet ja sähköpostit – ja niitä on useita! Hyviä vaihtoehtoja ovat muun muassa Sinulle on postia (You’ve Got Mail), To All the Boys I’ve Loved Before ja Minä, Simon (Love, Simon).

Rapu (21. kesäkuuta – 22. heinäkuuta)

Niin sanotut aikakausielokuvat (period piece) sopivat astrologin mukaan ravulle. Kenties mukana on kyyneliä, mutta ainakin paljon emotionaalista draamaa. Rapu on tyytyväinen myös simppelimmän, klassisen rakkaustarinan parissa. Elokuvat, joissa on perhekohtauksia, paljon perhehistoriaa tai sijoittuvat kotiin tai perheyrityksen maailmaan, toimivat ravulle.

Suositeltu romanttinen komedia: Jos rapu haluaa katsoa rakkaustarinan, jossa on mukana paljon perhekohtauksia, on Kuuhullut (Moonstruck) silloin hyvä valinta. Se kertoo italialaisamerikkalaisesta naisesta, joka rakastuu kihlattunsa pikkuveljeen, ja kaaoksesta, jota tämä aiheuttaa heidän perheissään. Emotionaaliseen puoleen vetoaa sen sijaan Last Christmas, jossa seurataan nuorta naista, joka koettaa saada sekavan elämänsä järjestykseen. Last Christmas on tullut Suomessa elokuvateattereihin marraskuussa 2019 ja ainakin joillakin paikkakunnilla sen voi vielä käydä katsomassa elokuvateatterissa.

Leijona (23. heinäkuuta – 22. elokuuta)

Leijona rakastaa astorlogin mukaan isoja eleitä ja dramaattisia kohtauksia. Hän myös nauttii hauskuudeseta, komediasta ja slapstick-meiningistä. Myös prinssi valkealla ratsullaan, prinssi- tai prinsessatarina tai mikä tahansa elokuva, jossa on VIP-julkkisvibaa, toimii leijonalle. Leijona kaipaa myös jotain modernimpaa klassikon sijaan. Hän myös todennäköisimmin arvostaa fyysistä komediaa.

Suositeltu romanttinen komedia: Suuria, isoja eleitä silmällä pitäen Pretty Woman on ainakin hyvä vaihtoehto. Jos taas prinssi- tai prinsessatarina kiehtoo, voi Prinssille morsian (Coming to America) olla katsomisen arvoinen. Elokuva kertoo prinssistä, joka salaa henkilöllisyytensä ja koettaa löytää itselleen New Yorkista puolison, joka ei ole vain rahan tai tittelin perässä.

Neitsyt (23. elokuuta – 22. syyskuuta)

Astrologin mukaan neitsyt on hillitty, pidättyväinen ja vivahteikas. Hän huomaa pienet yksityiskohdat eikä syty dramatiikasta samalla tavalla kuin vaikkapa leijona. Neitsyt tykkää auttaa ja avustaa ja kannustaa töissä käyvää naista, joten kenties toimistomaailmana sijoittuva elokuva olisi hyvä valinta. Merkurius hallitsee neitsyttä, joten ajatuksella tehty käsikirjoitus on olennaista. Hän seuraa mielellään nokkelaa dialogia. Pieni jännityselementti voi tehdä hyvää, mutta neitsyt on myös minimalisti, joten tyylikäs elokuva on parempi – ei slapstickia. Tämä maamerkki suosii rosoista realismia fantasian sijaan sekä hän voi seurata niin nopeampaa tahtia kuin pidempiä, dialogin värittämiä kohtauksia.

Suositeltu romanttinen komedia: Desk Set sekä Broadcast News – suora lähetys (Broadcast News) ovat kaksi työelämään sijoittuvaa elokuvaa, joissa on runsaasti nokkelia, dialogipainotteisia kohtuaksia. Nämä ovat selvät valinnat neitsyelle.

Vaaka (23. syyskuuta – 22. lokakuuta)

”Vaakaa hallitsee Venus, rakkauden jumalatar. Vaa’alle sen oikean löytäminen on kaikki kaikessa eikä hänen makuunsa voi ampua yli romantiikassa”, astrologi kertoi.

Elokuvan ei tarvitse mennä syviin vesiin, mutta sen täytyy olla kaunis. Jos kyse on musikaalista, se on suuri plussa. Häiden suunnittelu, hääkohtaukset – vaaka rakastaa runoutta. Kyseessä on myös ilmamerkki, joten dialogi on tärkeää ja vaaka voi kuunnella siirappista dialogia vaikka koko päivän.

Suositeltu romanttinen komedia: Hyviä uutisia, kaikki vaa’at! On olemassa suuri joukku romanttisia komedioita, joissa on isot hääkohtaukset. Näihin lukeutuvat muun muassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset (Four Weddings and a Funeral), Mamma Mia: Here We Go Again! (lisäpisteitä, koska kyse musikaalista), Kreikkalainen naimakauppa (My Big Fat Greek Wedding), Kuka sanoo tahdon (My Best Friend’s Wedding) ja Häät mielessä (The Wedding Planner).

Skorpioni (23. lokakuuta – 21. marraskuuta)

Skorpioniin yhdistyy astrologin mukaan syvällinen tutkiminen, mysteerien ratkaisu, yksitysetsivän työt sekä esoteerinen ja metafyysinen maailma. Häneen vetoavat noituus ja taiat. Vakoojadraamat tai salaiset rakastajat toimivat. Skorpioni pärjää hitaamman tahdin, viettelevien katseiden ja kenties synkemmän tai makaaberin taustan kanssa. Syvä yhteys, petos tai joku, joka taistelee rakkauden puolesta, on skorpionin mieleen.

Suositeltu romanttinen komedia: Ensimmäisenä tulee mieleen Mr. & Mrs. Smith, mutta jos skorpioni tahtoo jotain synkempää ja makaaberimpaa, on The Lobster silloin oiva valinta. Se on mustaa huumoria sisältävä elkuva dystooppisesta maasta, missä ihmiset muuttuvat eläimiksi, jos he eivät löydä kumppania.

Jousimies (23. marraskuuta – 21. joulukuuta)

Jousimiehen mieleen ovat toiminta ja seikkailu. Matkustaminen ja hengellisyys myös vetoaa, etenkin yhdistettynä, astrologi sanoi. Jousimies rakastaa liikettä ja osaa arvostaa komediaa sekä jonkin verran myös slapstcik-huumoria. Tämän muuttuvan merkin edustajalla on laaja maku ja vapaus on todella jousimiehen mieleen. Elokuvat, joihin liittyy matkustaminen, etäisyydet ja kenties hieman sitoutumattomuutta, ovat hyviä valintoja. Jousimies on horoskooppimerkkien poikamiestyttö, joten hän pitää mielellään vaihtoehdot avoinna.

Suositeltu romanttinen komedia: Jousimiehellä on vara, mistä valita, kun on kyse romkomeista, joihin liittyy matkailu ja laajat näkymät. Kaksi suosittua elokuvaa ovat Crazy Rich Asians ja Holiday.

Kauris (22. joulukuuta – 19. tammikuuta)

”Jos elokuva sijoittuu Wall Streetille, siinä on statussymboleja tai toimitusjohtaja, seuraa kauris elokuvaa erittäin kiinnostuneena ja malttamattomana odottaa, mitä tapahtuu seuraavaksi”, astrologi kertoi Glamourille.

Kauris on maamerkki, joka tarkoittaa sitä, että hän on todellinen menestyjä, joka tekee kovasti töitä, mutta haluaa myös palkinnot siitä. Kauris ottaa myös vastuuta muista, joten hän samaistuu perhetilanteisiinkin.

Suositeltu romanttinen komedia: Mikä tahansa romanttinen komedia, jossa naisella on voimakas ja vaikuttava ura tai suuri työhönsä liittyvä asia, joka vie juonta eteenpäin. Tällaisia ovat muun muassa 13 ja risat (13 going on 30), Kuinka hukata kundi 10 päivässä (How to Lose a Guy in 10 Days), What Men Want tai Odottamaton ehdotus (The Proposal).

Vesimies (20. tammikuuta – 18. helmikuuta)

Vesimies on todella moderni tyyppi, jopa futuristinen ja astrologin mukaan rakastaa edistyneitä konsepteja. Ilmamerkkinä hän on ylevämielinen ja vesimieheen vetoaa laajempi juonikuvio. Vesimies osaa irrottautua tilanteesta ja pystyy käsittelemään rakkautta eteeltä. Vesimies viihtyy ryhmissä ja kerhoissa, koska se auttaa hälventämään kahdenkesken syntyvää intiimiyttä. Toisin sanoen vesimies pitää siitä, kun ympärillä on paljon ihmisiä. Jos se on vielä jotenkin omaperäistä, osaa vesimies arvostaa sitä.

Suositeltu romanttinen komedia: Rakkautta vain (Love Actually) kaikkine toisiinsa tavalla tai toisella kytkeytyvine juonikuvioineen on kuin tehty vesimiestä varten, kuka haluaa nähdä epätavanomaisia ihmissuhteita.

Kalat (19. helmikuuta – 20. maaliskuuta)

Kalat on romanttinen ja todella virittynyt empatiaan ja myötätuntoon. Astorlogin mukaan kalat on emotionaalinen vesimerkki, joten hän arvostaa nyyhkytarinaa. Romanssi kahden ihmisen välillä erilaisen aikana, kummitus ta muuta sellaista – kun rakkaus on mahdotonta ja epätodennäköistä, on kalat koukussa. Hän myös rakastaa fantasiaa ja illuusioita.

Suositeltu romanttinen komedia: Koska mahdottomat tilanteet ovat kalojen mieleen, on silloin oiva vaihtoehto joku näistä: Aina eka kerta (50 First Dates), Oli aikakin (About Time) tai Kaikki kaikessa (Everything, Everything). Näissä kaikissa jokin seikka lyö kapuloita rakkauden rattaisiin ja saa sen vaikuttamaan mahdottomalta.

Lähde: Glamour