Barbie-sarja on saamassa taas uusia nukkeja.

Barbie-nukkea pidetään yhtenä maailman tunnetuimmista nukeista, ja siksi se on yksi klassisista leluista. Moni nainen on leikkinyt niillä lapsena ja niin tekevät vielä monet tämänkin päivän lapset.

Barbie-valmistaja haluaa tuoda näillä uusimmilla nukeilla esille monimuotoisuuden tärkeyden. Siksi yhdellä nukeista on esimerkiksi kuulolaite korvassa.

Barbieta ja Keniä pidettiin pitkään ihanteellisena ja täydellisenä unelmaparina. Ken on säteilevä, lihaksikas ja hurmaava mies. Barbie taas on täydellinen nainen: blondi ja hoikka. Mutta ajan myötä nämä oletukset ovat muuttuneet ja näiden nukkejen valmistaja Mattel haluaa tukea tätä muutosta.

Uusissa Barbie-nukeissa on otettu paremmin huomioon erilaiset vartalotyypit, pukeutumistavat sekä muut sellaiset asiat, joihin yhä useampi voi samaistua. Kuulovaurioiden asiantuntija lääkäri Jen Richardson on ollut mukana uusien nukkejen teossa. Hän on todella innoissaan siitä, kuinka pienet potilaat voivat leikkiä nukeilla, jotka näyttävät heiltä.

Kuulolaitteen sisältävän nuken lisäksi sarjasta löytyy mm. myös nukke, jolla on jalkaproteesi sekä Ken-nukke, joka sairastaa vitiligo eli valkopälvitautia, jossa iholle kehittyy valkoisia läiskiä.

Näitä uusia nukkeja alkaa tulemaan myyntiin kesäkuussa 2022.

Lähteet: Antenne Bayern ja NyPost