Pidätkö juoruilemisesta muiden naisten kanssa? Se on osittain ihan hyväkin asia, koska tutkimuksen mukaan se tekee sinulle hyvää.

Hollantilaisten tutkijoiden mukaan sekä positiivinen että negatiivinen juoruilu muista ihmisistä voi vauhdittaa omaa itsetutkiskeluamme ja -arviointiamme. Se saa meidät tuntemaan itsemme paremmaksi ihmiseksi ja pakottaa meidät olemaan kilpailukykyisempiä.

Juoruilu tekee naisille hyvää, mutta toki myös miehille. Tutkimuksessa selvisi, että miehet ovat nykyään yllättäen kovempia juoruilemaan kuin naiset. Ehkä miehet ovat viimein huomanneet, kuinka hyvää se tekee.

Tutkimuksen mukaan naiset kykenevät pitämään salaisuuden sisällään jopa kolmen ja puolen tunnin ajan ennen kuin he kertovat siitä muille, jos he koskaan edes kertovat. Miehet sen sijaan kertovat salaisuudesta muille alle kolmen tunnin sisällä. Siitä huolimatta 92 prosenttia miehistä uskoo olevansa hyviä pitämään salaisuuksia sisällään.  

Vaikka juoruilu tekee hyvää, jokaisen olisi hyvä muistaa juoruilla vain vastuullisella tavalla. Ne eivät saisi olla muille millään tavalla haitallisia.

Lähde: Your Tango