Tuntuuko, että et enää rakasta kumppaniasi? – nämä 7 asiaa kertovat, ovatko tunteesi viilentyneet

Rakastuminen on maagiselta tuntuva, luonnollinen prosessi.

Aivomme menevät ikään kuin sekaisin rakastumisen myötä ja niissä vapautuu samoja kemikaaleja, joita vapautuu mm. kriisin aikana. Rakkaus jäljittelee jopa kokaiinin aikaansaamaa kokemusta. Mutta niin kuin käy useiden tunneperäisten kokemusten osalta, ei upea, huumaava rakastumisen tunnekaan, ole pysyvä tila. Ikävä kyllä.

Kun ihastumisen aikaan saama ”tunneliekki” hiipuu, asetumme yleensä vakaaseen ja rauhalliseen, tosiaan rakastavien kumppaneiden välillä vallitsevaan mielentilaan tai annamme suurella nopeudella syntyneen romanssin roihua hetken, jonka laannuttua, haemme uuden roihun lähteen. Joskus kyseinen ”tunneliekki” hiipuu niin hitaasti, että on vaikea sanoa, rakastaako enää ollenkaan.

Rakkaus voi kadota hitaasti ajan myötä tai yhtäkkiä traumaattisen tapahtuman jälkeen. Kumppanit voivat sekoittaa rakkauden ja ihastumisen tunteen, joten he olettavat, että romanssi on päätepisteessä, kun tunteet viilenevät. Totuus on, että ihmiset lakkaavat rakastamasta mistä tahansa syystä. Se voi jopa tapahtua useita kertoja pitkän suhteen aikana.

Usein mitä kauemmin pari on ollut parisuhteessa, sitä todennäköisemmin he käyvät läpi yhden tai kaksi jaksoa, jonka aikana he ovat varmoja rakkauden kuihtumisesta. Riippuu omasta itsestä, antaako sen tunteen vallata vai ei.

Jos luulet, että rakkautesi on hiipumaan päin, lue nämä seitsemän, lähes varmaa merkkiä siitä, että tunteesi ovat viilenemässä.

1. Kannat kaunaa kumppaniasi kohtaan

Kaunan kantaminen on iso merkki siitä, että rakkautesi hiipuu. Katkeruus on tunne siitä, että koet aliarvostusta tai jääväsi ilman kumppanin tukea.

Kaunan kantaminen voi alkaa hitaasti ja pienistä, yksittäisistä asioista. Myöhemmin tunne voi voimistua ja aikaansaada sen, että et arvosta kumppanisi ominaisuuksia lainkaan.

2. Välinpitämättömyys kumppania kohtaan

Rakkaus on voimakas tunne, kuten viha. Välinpitämättömyys on kuitenkin tunteen täydellinen puuttuminen. Jos koet olevasi välinpitämätön siitä, mitä kumppanisi ajattelee, tuntee, sanoo, kokee tai tekee, on todennäköistä, että rakkauden tunne on kadonnut.

3. Et halua viettää aikaa kumppanin kanssa

Varsinkin pandemian aikana, perhe ja kumppanit ovat paljon yhdessä, joten on normaalia haluta viettää aikaa erossa kumppanistaan, mutta jos yhdessä vietetty aika ei kiinnosta lainkaan, ja sinua ahdistaa olla edes samassa huoneessa kumppanin kanssa, on rakkaus todennäköisesti hiipunut.

4. Tunteiden käsittely muiden, kuin kumppanin kanssa

Rehellinen emotionaalinen yhteys ja viestintä ovat olennaisia ​​rakkaussuhteessa olemiselle ja sen ylläpitämiselle. Kun alat kääntyä ystävien, työtovereiden tai perheenjäsenten puoleen tunteidesi jakamisen suhteen, ennemmin kuin kerrot niistä kumppanille, se voi olla merkki siitä, että et enää rakasta kumppaniasi.

5. Puhut pahaa kumppanistasi muille

Täysin suoraan se, että kerrot kumppanisi ärsyttävistä ja huonoista puolista välillä ystäville, ei ole merkki siitä, että tunteesi ovat hiipuneet. ”Pään tuuletus” muille, kuin kumppanille tekee välillä ihan hyvääkin. Kuitenkin silloin, kun pienet napinat muuttuvat pitkiksi keskusteluiksi tyytymättömyydestäsi suhteeseen, siirtyy suhteen laatu ja tunteet kumppania kohtaan ongelmalliselle alueelle.

6. Et halua olla intiimisti kumppanisi kanssa

Kumppaneiden välinen seksi ja läheisyys ovat joskus täynnä ylä- ja alamäkeä. Lääkitys, trauma ja stressi voivat vaikuttaa dramaattisesti libidoosi. Jos kuitenkin et enää tunne läheisyyden tarvetta tai seksuaalista vetoa kumppaniisi, voi tunteesi olla hiipuneet.

Joskus voi käydä niin, että kumppanuus muuttuu enemmän kaverilliseksi, jonka takia seksuaalinen kiinnostus vähenee molemmin puolin. Jos tämä sopii molemmille, niin silloin asiassa ei ole ristiriitaa.

7. Kumppani ei kuulu tulevaisuuden suunnitelmiisi

Jos et näe kumppaniasi rinnallasi tai tekemässä jotain hauskaa kanssasi tulevaisuuden kuvitelmassa, on se hyvin vakava merkki siitä, että rakkautesi on hiipumassa tai hiipunut jo jokin aika sitten.

Jos näistä useampi asia tuntuu tutulta, voi olla syytä miettiä omia tunteitaan kumppaniaan kohtaan. Tietenkin suhteessa on hyviä ja huonoja aikoja, rakkaudentunne voi joskus hiipua, mutta myöskin syttyä uudelleen. Tärkeintä on tunnistaa, onko kyse väliaikaisesta tunteen muutoksesta vai onko tiettyjä tunteita jo tuntenut pidemmän aikaa. Keskustelu kumppanin kanssa auttaa myös antamaan suuntaa, sille mikä on suhteen tulevaisuus.

Jaa juttu myös kavereille, jotka saattaavat painia samankaltaisen ongelman parissa!

Lähde: Pure Wow


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.