Tiedätkö, mitä sinun tulee tehdä, jos oma älypuhelimesi on varastettu tai se on kadonnut?

Applen iPhoneissa on Etsi iPhoneni -toiminto, joka paikantaa laitteen, kunhan laitteeseen on ehditty asenetaa kyseinen ohjelma. Ohjelmalla pystyy seuraamaan laitteen sijaintia, etätyhjentämään muistin, soittamaan laitteessa kovaa ääntää kahden minuutin ajan tai lukita laitteen. Nämä pystyt tekemään icloud.com/find sivuilla kirjautumalla Apple ID -tunnuksilla. Jos laitteessa on iOS 6 -käyttöjärjestelmä pystyy aloitusnäyttöön laittamaan numeron, johon voi ilmoittaa löytyneestä iPhonesta. Samalla voi myös lisätä toiminnon, joka näyttää ajo-ohjeet laitteen sijaintiin.

Windows Phone -puhelimissa on Paikanna puhelin -toiminto. Ohjelmalla pystyy lukitsemaan puhelimen, toistamaan merkkiääntä, tyhjentämään puhelimen muistin tai seuraamaan laitetta kartalla. Myös Windows Phone -toiminnolla pystyy lähettämään omavalintaisen viestin puhelimen aloitusnäytölle. Palveluun kirjaudutaan omalla Windows Live ID -tunnuksella.

Samsungin Android -puhelimissa on käytössä samsungdive.com, josta käsin pystyy tyhjentämään puhelimen muistin tai seuraamaan sen sijaintia. Tämän kaltainen palvelu on käytössä myös Sonylla ja HTC:lla. Android -puhelimeen voi myös ladata Google Play -sovelluskaupasta Plan B -sovelluksen. Sovelluksen voi asentaa myös sen jälkeen, kun puhelin on kadonnut, jos laitteella on kirjauduttu Google-tilille. Tätä ei kuitenkaan voi enää tehdä, jos laite on resetoitu tehdasasetuksiin.

Lähde: Iltalehti