Toisen rakastaminen ehdoitta ei ole ihan päivänselvää.

Se kannattaa muistaa, että ihan kaikkea ei suhteessa tarvitse kestää. Kaiken ollessa kunnossa, voi silti joskus tulla mieleen, että rakastaako häntä aidosti vai riippuuko rakkaus tietyistä tekijöistä, joiden muuttuessa ei suhteessa enää haluakaan olla. Se tekijä voi tarkoittaa esimerkiksi toisen sairastumista sairauteen, joka muuttaa monta asiaa. Se voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että toinen joutuu ottamaan arjesta enemmän vastuuta tai jopa olemaan toisen omaishoitajana. Mutta ehdoton rakkaus tarkoittaa paljon vähempääkin.

Ehdoton rakkaus tarkoittaa aitoa rakkautta

Kun rakastaa toista ehdoitta, välitetään hänen onnellisuudestaan ​​ja hyvinvoinnistaan ​​ilman vaatimuksia. Ehdoton rakkaus alkaa tavallaan siitä, että osataan rakastaa myös itseä, joka on hyväksi myös puolisolle.

Ehdoton rakkaus on sellainen yksinkertainen tunne, jossa välittää toisesta ilman mitään odotuksia. Se on helpompi sanoa kuin tehdä. Ehdoton rakkaus tarkoittaa nimittäin myös epäitsekkyyttä ja tarjoaa onnea jopa uhrautumisen avulla, jos niin on tarpeen.

Toisen rakastaminen olosuhteista riippumatta on ehdotonta rakkautta. Se tarkoittaa asioiden hyväksymistä sellaisina kuin ne ovat, yrittämättä muuttaa niitä. Mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että pitäisi olla myrkyllisessä suhteessa tai suvaita väärinkäyttöä, pettämistä, epäkunnioitusta tai loukkaavaa käyttäytymistä.

Ehdoton rakkaus ei myöskään tarkoita sitä, että oma onni olisi riippuvainen toisen onnesta. Tätä rakkauden tilaa voidaan kehittää vain vankan itsekunnioituksen, itserakkauden ja itseluottamuksen kautta.

Kun rakastaa toista ehdoitta, on se tunne, joka vaatii paljastamaan omat heikkoudet ja haavoittuvuudet toiselle, jolla on vahva usko siihen, että haluaa puolisonsa olevan onnellinen lopputuloksesta riippumatta.

Jos et vielä ole varma ehdottomasta rakkaudestasi, vastaa näihin kysymyksiin:

Ovatko tunteet tätä henkilöä kohtaan aitoja?

Riippuuko rakkautesi tietyistä tekijöistä?

Voiko egosi johtaa tiettyihin tilanteisiin, jotka voivat vahingoittaa tätä rakastamaasi ihmistä?

Kun vastaat näihin, tiedät jo sanomattakin, että miten asian laita on.

Lähde: Yourtango