Tämä ei olekaan suhteelle hyvä, vaan huono asia.

Harva menee naimisiin sellaisella ajatuksella, että tulee jossain kohtaa todennäköisesti eroamaan puolisostaan. Kaikkihan me haluamme ajatella, että juuri meidän liittomme kyllä kestää.

On olemassa monia eri asioita, jotka vaikuttavat avioliiton onnellisuuteen ja elinvoimaan. Kommunikaatiotyylinne, yhteensopivuutenne, vetovoima välillänne ja myös se, kuinka paljon panostatte liittoonne.

Onkin vaikea sanoa suoralta kädeltä, mikä yksittäinen asia on syynä avioliittojen kariutumiseen. Moni tutkimus on kuitenkin etsinyt tähän vastausta, ja tutkimukset ovat paljastaneet erittäin yllättävän asian, joka lisää avioliiton riskiä ajaa karille.

Eräässä tutkimuksessa tutkittiin 168 pariskuntaa 13 vuoden ajan, ja pareja tarkkailemalla pyrittiin löytämään jo suhteen aikaisessa vaiheessa esiintyviä merkkejä siitä, onko avioliitto ajamassa karille nopealla tahdilla, vai onko liitosta tulossa pitkä ja onnellinen.

Tutkimus paljasti todella erikoisen lopputuloksen: parit, jotka osoittivat toisilleen muita enemmän kiintymyksen ja hellyydenosoituksia, erosivat todennäköisemmin kuin parit, jotka osoittivat toisilleen hellyyttä vähemmän ja harvemmin.

Parit, jotka osoittivat toisilleen noin kolmanneksen enemmän hellyyttä kuin muut, erosivat todennäköisemmin seitsemän tai useamman avioliittovuoden jälkeen, kun taas kolmanneksen heitä vähemmän toisilleen hellyyttä osoittavat parit porskuttivat onnellisesti liitoissaan eteenpäin.

Tutkijat selittävät tulosta esimerkiksi sillä, etteivät liialliset hellyydenosoitukset kerro pelkästään siitä, kuinka paljon hellyyttä tunnetaan, vaan pikemminkin ne voivat olla merkki siitä, että niillä yritetään peitellä ratkaisemattomia konflikteja avioliitossa.

Tutkijat totesivat myös, että liialliset hellyydenosoitukset erityisesti muiden edessä olivat myös usein merkki epäkypsyydestä, joka toki myös heikensi liittoja osaltaan.

Jos sinä ja puolisosi ette siis kävele jatkuvasti käsi kädessä, syö samalla haarukalla tai istu sohvalla sylikkäin, älä huoli! Se saattaa jopa olla merkki siitä, että teidän liittonne kestää!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Best Life / Kuva: Candice Picard, Unsplash