Jokainen tietää, että kuninkaalliset häät ovat monella tavalla erilaiset kuin tavisten häät.

Kuninkaalliset häät vaikuttavat satumaisilta ja ylellisiltä. Niissä on glamouria ja monenlaista, joista voi itse vain haaveilla. Mutta on paljon sellaisia asioita, joita sinä voit toteuttaa ja tehdä häissäsi, joita ei kuninkaallisissa häissä sallita, varsinkaan Yhdistyneen kuningaskunnan häissä. Nämä alla olevat liittyvät juuri sinne.

Moni kuninkaallisissa häissä kielletty asia liittyy morsiameen

Kukaan ei kiellä morsianta pukeutumasta johonkin muuhun väriin kuin valkoiseen. Kuninkaallisissa häissä morsian ei kuitenkaan voi pukeutua värikkääseen hääpukuun. Hääpuvulle on asetettu myös muita tarkkoja vaatimuksia. Se ei saa esimerkiksi olla kovin avonainen. Siksi esimerkiksi Kate Middletonin häämekossa oli pitsiset hihat. Myös sulhasen asuun liittyy vaatimuksia. Kuninkaallinen sulhanen ei voi nimittäin käyttää smokkia.

Myös hääkimppuun liittyy kuninkaallisia vaatimuksia. Kimpussa voi olla monenlaisia kukkia ja kasveja, mutta niiden lisäksi aina myös myrtin oksa. Tämä ainutlaatuinen tapa sai alkunsa vuonna 1858, kun prinsessa Victoria, kuningatar Victorian tytär, lisäsi yrtin morsiuskimppuunsa. Morsian ei voi heittää morsiuskimppua, kuten monissa tavallisissa häissä tehdään.

Kuninkaalliset eivät voi myöskään valita millaista tahansa hääkakkua. Hedelmäkakku on ollut kuninkaallisten häiden suosikkimaku vuosisatojen ajan. Siinä olevat kuivatut hedelmät, hedelmäinen likööri ja mausteet kuvastavat vaurautta, joka on siksi täydellinen lisä kuninkaalliseen juhlaan.

On myös perinteitä, joista kuninkaallisissa häissä ei voi laistaa. Yksi on se, että hääparin on käytävä parvekkeella esiintymässä ja suudeltava siellä yleisön edessä. Mutta Meghan Marklen ja prinssi Harryn häissä tätä ei koettu, koska he avioituivat kaukana Buckinghamin palatsin parvekkeesta, jossa monet muut kuninkaalliset olivat toteuttaneet tämän parvekehetken. Pari sen sijaan jakoi heidän julkisen suudelmansa hääkirkkonsa ulkopuolella.

Hääkutsukaan ei saa olla millainen tahansa. Sen laatijana pitää olla jokin arvostettu yritys. Kuninkaallinen osallistuja mainitaan aina kutsussa ensimmäisenä. Morsiamen sormuksessa taas tulee olla mukana Walesin kultaa.

Naimisiinmenoa koskee monet muutkin säännöt. Kuninkaalliset eivät esimerkiksi voi mennä naimisiin ilman kuningattaren lupaa. He eivät voineet ennen mennä naimisiin roomalaiskatolisten kanssa, koska vanhan lain mukaan roomalaiskatolinen ei voi periä valtaistuinta. Tuota lakia ei tarvitse enää noudattaa ihan tarkoin. Naimisiin voi mennä roomalaiskatolisen kanssa, mutta edelleenkään roomalaiskatolinen ei voi periä valtaistuinta.

Vaikka vaatimuksia liittyy hääpäivään jo paljon, sellaisia liittyy myös kuvien ottoon. Nimittäin hääpari ei voi vältellä hääkuvien ottoa, mutta kukapa ei haluaisi kuvia häistään?

Lähde: The List