Kaikki alkoi kissoista, mutta sittemmin valokuvaajan projektissa on otettu kuvia myös muista lemmikeistä.

Lemmikkien tassut ja karvaiset massut ovat harvoin pääosassa niistä otetuissa valokuvissa. Andrius Burban Underlook-valokuvaprojekteissa on kuitenkin toimittu juuri näin.

Metron mukaan yhtä projektia varten Burba keräsi kissoja näyttelyssä Liettuan Kaunasissa ja asetti ne lasipöydälle. Sitten hän laittoi kameransa pöydän alle ja otti valokuvia kissoista tavanomaisesta poikkeavassa perspektiivissä.

Lopputuloksena syntyi mahtavia kuvia, joissa tassut ovat painautuneet lasia vasten ja kissoilla on toisinaan hulvattomia ilmeitä.

”Tällainen eläinten valokuvaustapa aina yllättää hauskoilla ja söpöillä lopputuloksilla, joita ei voi saavuttaa mitenkään muuten kuin ottamalla valokuvat alapuolelta”, Burba selitti Metrolle.

Burballa on liikutettava valokuvausstudio, joten hän voi ottaa valokuvia missä tahansa. Kuvasten alussa hän aina rakentaakin studionsa ennen kuin on kuvien ottamisen vuoro.

”Käytän lasipöytää, laitan taustan paikoilleen, valmistelen valaistuksen ja laitan kameran maahan, pöydän alle, mutta yhdistettynä tietokoneeseen, jotta näen otokset”, Burba kertoi.

Underlook-projekti alkoi muutama vuosi sitten Under-Cats-projektilla, jonka kuvat levisivät netissä.

Projekti laajeni muihinkin eläimiin ja jopa hevosia on kuvattu lasipöydän läpi niiden alapuolelta.

Underlook-kuvissa käytetään yleensä mustaa taustaa, mutta tuoreimmassa projektissa, Under-Cats Colour, kissoja on kuvattu värikkäiden taustojen kanssa.

”Leikin kissojen kanssa, silitän niitä ja koetan huijata ne katsomaan alas. Joskus se toimii ja joskus ei, mutta valokuvat aina näyttävät mainiolta omalla tavallaan”, Burba sanoi kuvauksista.

Valokuvien ottaminen vie aikansa, sillä kissat eivät aina toimi valokuvaajan toiveiden mukaisesti. Metron mukaan Burballa olikin yli 3 800 valokuvaa, joista valita käytettävät valokuvat.

”Joidenkin kissojen kanssa on helppo leikitellä ja saada kiinnostavia asentoja niiltä ja toiset eivät välitä valokuvaamisestani ja on vaikea saada ne keskittymään leluun tai herkkuun”, Burba kertoi.

”Työni leikkisien kissojen kanssa on saada mahdollisimman monta poseerausta ennen kuin niiden kiinnostus lopahtaa ja ujojen kissojen kanssa annan niille enemmän aikaa sopeutua, silitän niitä ja toivon, että ne ovat leikkisämpiä pian, jotta saan monipuolisemmin kuvia”, hän jatkoi.

”Minulle jokaisella valokuvaussessiolla on yksi tarkoitus – nähdä miltä eläimet näyttävät niiden alapuolelta. Pidän siitä, miten kiinnostavia lopputulokset aina ovat”, Burba sanoi.

Voit tutustua projektiin lisää Underlookin kotisivuilla. Lisää valokuvia löydät sekä projektin kotisivuilta, Facebookista kuin Instagramistakin.

Lähde: Metro