Tämän silmiesi väri voi paljastaa terveydestäsi – mitä voit päätellä omista silmistäsi?

Silmät paljastavat paljon muutakin kuin sen, mitä tunnet. Ne voivat myös kertoa paljon terveydentilastasi ja mahdollisista sairauksista.


Minkäväriset silmät sinulla on? Silmät eivät ole pelkkä sielun peili, vaan ne paljastavat myös paljon terveydestäsi, mukaan lukien mahdollisia ongelmia. Muun muassa seuraavia asioita voi päätellä silmien väristä.

 1. Vihreät silmät ja valoherkkyys
  Jos sinulla on vihreät silmät, saatat kärsiä herkkyydestä valolle. Erityisesti sininen valo, eli vaikkapa puhelimesi näytöltä tuleva valo aiheuttaa sinulle kipua. Sama pätee myös muihin vaaleisiin väreihin, kuten siniseen ja harmaaseen. Jos silmäsi ovat tummanruskeat, niiden sisältämä väri suojelee silmääsi ikään kuin sisään rakennetut aurinkolasit.

 2. Vaaleat silmät ja syöpäriski
  Mitä vaaleammat silmät sinulla on, sitä suurempi on riskisi sairastua syöpään. Vaaleat silmät nimittäin ovat herkempiä sairastumaan harvinaiseen mutta vaaralliseen versioon melanoomasta, joka kehittyy silmässäsi. Ei kannata kuitenkaan säikähtää, riski sairastua on vaaleasilmäisilläkin pieni.

 3. Tummat silmät ja kaihi
  Mitä tummemmat silmät sinulla on, sitä todennäköisemmin sinulle voi muodostua kaihi.

 4. Silmien väri vaikuttaa alkoholismiin
  Tämä yllättävä tutkimustulos paljastaa, että tummasilmäiset henkilöt humaltuvat herkemmin, kuin vaaleasilmäiset. Vaaleasilmäinen voi siis juoda enemmän kuin tummasilmäinen humaltumatta. Tämä johtaa yllättävään päätelmään: vaaleasilmäiset ovat suuremmassa riskissä sairastua alkoholismiin, sillä heidän tulee juotua tummasilmäisiä enemmän.

 5. Siniset silmät ja diabetes
  Ikävä tutkimustulos kertoo, että sinisilmäisillä henkilöillä on suurempi riski sairastua ykköstyypin diabetekseen. Eräässä tutkimuksessa sinisilmäisillä oli jopa kaksi kertaa suurempi riski sairastua diabetekseen, kuin muun väristen silmien omaavien henkilöiden.

 6. Endometrioosi
  Sinisilmäisillä naisilla on tutkittu olevan suurempi riski sairastua endometrioosiin, kuin muilla. Tämä sairaus voi olla hyvin ikävä ja kivulias, ja jos sinulla on siniset silmät, olet suuremmassa riskissä kärsiä tästä tilasta.

 7. Kivunsietokyky
  Silmien väri saattaa vaikuttaa jopa siihen, millainen kipukynnyksesi on. Tutkimuksissa on selvinnyt, että ruskeasilmäiset eivät välttämättä kestä kipua yhtä hyvin, kuin sini- tai vihreäsilmäiset. Eräässä tutkimuksessa muun muassa todettiin, että vaaleasilmäiset naiset kestävät synnytyskipuja paremmin, eivätkä myöskään sairastu synnytyksenjälkeiseen masennukseen yhtä helposti, kuin ruskeasilmäiset kanssasisarensa.

Minkä väriset silmät sinulla on? Oletko huomannut mitään edellä mainituista asioista itsessäsi?

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Health Digest


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

 • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
 • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
 • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.