Kuulostaako tämä liian hyvältä ollakseen totta? Lue, mikä romanttinen tapa parantaa elämänlaatuasi monella eri tapaa!


Monet erilaiset tutkimukset osoittavat, että onnellinen parisuhde tekee hyvää terveydelle monella tapaa ja että onnellisessa avioliitossa tai seurustelusuhteessa olevilla henkilöillä on muun muassa paremmat todennäköisyydet voittaa taistelu syöpää tai muita sairauksia vastaan.


Nyt on kuitenkin tehty tutkimus eräästä aivan tietystä romanttisesta tavasta, jota parisuhteissa olevat tekevät. Tämän tavan on todettu vaikuttavan sekä eliniän pituuteen että elämänlaatuun parantavasti.


Tämä tapa on pusuttelu.


Tutkijat seurasivat kahden vuoden ajan koehenkilöitä ja totesivat, että koehenkilöt, jotka antoivat aamulla suukon kumppanilleen ennen töihin lähtöä olivat monessa suhteessa paremmassa asemassa kuin he, jtka eivät pusua antaneet.


Pusun antavat henkilöt olivat sairaampina harvemmin, joutuivat epätodennäköisemmin liikenneonnettomuuteen, tienasivat enemmän ja elivät noin 5 vuotta pidempään kuin he, jotka eivät harrastaneet säännöllistä pusuttelua kumppaninsa kanssa.


Tutkijat uskovat, että aamuinen pusuhetki lisää henkilön itseluottamusta, ja auttaa tätä sen avulla menestymään elämässään paremmin.

Mitä tästä opimme? Jos sinulla on kumppani, pusuttele häntä ahkerammin ja erityisesti ennen töihin lähtöä!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!


Lähde: Health Digest