Tämä on paras ikäero parisuhteen keston kannalta – mahdollisuus eroon vain 3%

Tiettyä, toimivaa kaavaa onnelliselle ja pitkäikäiselle suhteelle tuskin on olemassa.

On kuitenkin yksi tekijä, joka voi ennustaa suhteen kestoa, nimittäin puolisoiden välinen ikäero. Aiheesta on erilaisia tilastoja, lisäksi suhteen kestoon liittyy erilaisia psykologisia tekijöitä, joiden avulla tutkijat pystyvät ennustamaan parisuhteen pitkäikäisyyttä.

Kuinka tutkijat tunnistavat täydellisen ikäeron?

Tutkimuksen siitä, mikä ikäero on kumppaneiden välillä ihanteellinen, suorittivat amerikkalaiset Atlantan Emory yliopiston tutkijat Hugo Mialon ja Andrew Francis, tutkimusta avustusti Michigan State yliopiston tutkija Randal Olsen.

Mielenkiintoista on, että tämän tutkimuksen (johon osallistui 3000 ihmistä) päätavoitteena ei ollut tutkia ikäeroa lainkaan. Tutkimuksella pyrittiin analysoimaan häiden ja kihlajaisten kustannuksien vaikutusta suhteen pitkäikäisyyteen.

Tulokset osoittivat, että tämä tekijä ei ole lainkaan sidoksissa liiton vahvuuteen. Pariskunnilla, joilla oli vaatimattomat, pienen budjetin häät, oli samat mahdollisuudet menestyvään suhteeseen, kuin rahaa runsaammin häihin ja kihlajaisiin käyttävillä pariskunnilla.

Vaikka tutkimuksen alkuperäinen aihe oli erilainen, tutkijat onnistuivat keräämään muita potentiaalisesti tärkeitä tietoja ja havaitsemaan tekijöitä, joilla on mainittava vaikutus suhteen kestävyyteen. Näitä olivat: ikä, etnisyys, uskonto, koulutustaso, työllisyystilanne, tulotaso ja perhekoko. Tämän avulla tutkijat pystyivät tunnistamaan parhaan ikäeron, joka on edullisin suhteen keston kannalta.

Edellä esitetyn perusteella on syytä huomata, että tämän tutkimuksen tarkoituksena ei ollut tehdä lopullista johtopäätöstä ihanteellisesta ikäerosta parisuhteessa. Sen sijaan tutkijat pyrkivät ymmärtämään paremmin parisuhteiden suuntauksia ja niihin liittyviä tekijöitä.

Mikä ikäero on paras?

Tämän tutkimuksen aikana tehtiin useita mielenkiintoisia johtopäätöksiä niin suhteen kestävyydestä, kuin kumppaneiden välillä esiintyvistä eroista. Näin tulokset kertovat ikäeron vaikutuksesta kestoon:

Yhden vuoden ikäero

Suhteet, joissa puolisoiden ikäero oli vuoden tai alle, olivat kaikista kestävämpiä. Mahdollisuus eroon tai taukoon parisuhteessa oli hyvin pieni, vain 3%.

Viiden vuoden ikäero

Parien, joiden ikäero on noin viisi vuotta, eroprosentti oli 18.

Kymmenen vuoden ikäero

Pariskunnilla, joiden välillä oli noin kymmenen vuoden ikäero, eroprosentti oli 39.

Vähintään 20 vuoden ikäero

Tutkimuksen mukaan suuremmalla ikäerolla on myös suurin mahdollisuus eroon, jopa 95%.

Tämä tarkoittaa, että suhteissa, jotka kestävät pisimpään, ovat ikäerot puolisoiden välillä pienet, kun taas mitä suurempi ikäero on, sitä suurempi on eron todennäköisyys.

Oletko samaa mieltä? Jaa artikkeli ja keskustele kavereiden kanssa!

Lähde: The Baltic Times


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.