Moni nainen kohtaa näitä odotuksia ja ristiriitaisia viestejä päivittäin.

Kun on kyse siitä, miten naiset pukeutuvat tai miten he käyttäytyvät, he saavat usein kuulla monenlaisia ristiriitaisia viestejä. Muotikuvittaja Daisy Bernard on ikuistanut näitä naisiin kohdistuvia naurettavia odotuksia ja oletuksia piirroksiin, joista niiden ristiriitaisuus tulee hyvin esiin.

Bernardin piirrokset on julkaistu elokuussa brittiläisellä The Tab -sivustolla, mutta kuvittaja on laittanut ne myös nähtäville Instagram-sivullaan. Piirroksissa Bernard käsittelee naisiin kohdistuvia ristiriitaisia odotuksia parisuhteen, ulkonäön, seksin ja työelämän suhteen.

Esimerkiksi alla olevan kuvan aiheena on seksi ja Bernard on piirroksen kuvatekstissä todettunut, että tässä on yksi syy siihen, miksi feminismiä tarvitaan:

”Olet jakorasia.” ”Paljasta avujasi.” ”Hän ansaitsi sen.” ”Pidä hänet tyytyväisenä.” ”Ole seksikäs.” vs. ”Olet frigidi.” ”Jätä jotain mielikuvituksen varaan!” ”Tyttöjen pitäisi pukeutua peittävämmin.” ”Älä anna ensitreffeillä.” ”Tytöt eivät pidä seksistä.”

Huffington Postin mukaan Bernard sai inspiraation piirroksiin kuultuaan, kuinka Rankassa musliminainen pakotettiin vähentämään vaatteitaan rannalla poliisin toimesta, koska oli pukeutunut burkiniin, joka on koko vartalon peittämä uima-asu.

”Se sai minut ymmärtämään, että naisia kontrolloidaan muustakin kuin vaatetuksesta”, Bernard kertoi Huffington Postille.

”Mikään näistä asioista ei ole erityisen epätavallinen tai törkeä, ne ovat asioita, jotka valitettavasti ovat todella tuttuja suurelle osalle naisista”, hän kommentoi.

Alla näet Bernardin piirroksen parisuhteisiin liittyen:.

”Olet psykopaatti.” ”Jollakin on menkat!” ”Rouvaa on vaikea käsitellä.” vs. ”Olet kynnysmatto.” ”Olet niin kylmä.” ”Miksi et pidä puoliasi?!”

Bernardin mukaan naisten kohtaama kaksinaismoralismi pitäisi tuoda esiin juuri sen takia, että se on niin monille tuttua.

”Se on jotain, minkä monesti jätämme huomiotta, koska ’niin se vain menee’ – vaikka sen ei pitäisi mennä”, kuvittaja sanoi.

Alla näet piirroksen ulkonäköön liittyen :

”Olet niin basic.” ”Olet liian tyttömäinen.” ”Olet enempi vain pelkkä pano.” ”Olet liian huomionkipeä.” vs. ”Olet niin fiksu, että se on pelottavaa.” ”Olet vain yksi pojista.” ”Olet enemmänkin vain kaveri.” ”Suosin sileäksi ajeltua ihoa.”

Bernardin piirrokset ovat saaneet paljon huomiota netissä ja esimerkiksi näyttelijä Ashton Kutcher on jakanut artikkelin piirroksista somessa.

”Tämä auttaa laittamaan asiat perspektiiviin”, Kutcher kirjoitti julkaisun oheen.

Bernard jakoi kuvakaappaus Kutcherin julkaisusta ja sen ohessa näkyy osa hänen työaiheisesta piirroksestaan – näet sen alta ja kokonaisuudessaan täällä.

”Ajattele kuin mies, käyttäydy kuin pomo.” ”Hän vain lähtee ja perustaa perheen.” vs. ”Olet niin pomottava” ”Hän on vaikea nainen.”

Kuinka tuttua Bernardin kuvitusten havainnollistama kaksinaismoralismi on sinulle? Kommentoi alla!

Lähde: Huffington Post