THL antoi tässä kuussa suosituksen kasvomaskien käyttöön. Ohjeissa mainittiin myös se, että ne eivät sovi lapsille, koska niiden ohjeiden mukainen käyttö onnistuu vasta 15 vuoden iästä alkaen.

Jos eteen tulee kuitenkin tilanteita, jolloin haluat ehdottomasti myös lapsesi käyttävän kasvomaskia, kannattaa huomioida silloin muutama asia. Vogue-lehdessä esitellään sellaisia kasvomaskeja, jotka sopisivat ehkä paremmin lapsille kuin monet sellaiset kasvomaskit, joita aikuiset käyttävät. Lapsesi ei ehkä ole kovin innokas laittamaan sellaista naamalleen, mutta lehdessä esitellään myös käteviä keinoja, joista voi olla siihenkin apua.

American Pediatrics Academy suosittelee lehden mukaan lapsille elastisista kankaista tehtyjä kasvomaskeja. Haluat varmasti, että lapsesi käyttää mahdollisimman mukavalta tuntuvasta kankaasta tehtyä maskia. Puuvilla on todella hyvä materiaali. Kasvomaskin olisi hyvä yltää nenän yläpuolelta leukaan asti.

Lapsien on kerrottu vihaavan vähemmän sellaisia kasvomaskeja, jotka kiinnitetään korvan taakse, sen sijaan, että niissä oleva renksu pitäisi kiertää koko pään ympäri. Sekin voi auttaa lapsia innostumaan kasvomaskin käyttämisestä, jos he saavat piirtää siihen kuvia tai liimata sen päälle vähän tarroja.

Tärkeintä on lehden mukaan kuitenkin muistaa, että maskin käyttämiseen ei pidä liittää mitään negatiivista. Lapset huomaavat helposti, jos itse ahdistuu kasvomaskin käytöstä, ja sen jälkeen hekään eivät halua sitä käyttää. Meillä sitä ei edes suositella, joten monellakaan ei täällä ole edes tätä ongelmaa.

Lähde: Vogue