Sara Siepin matkustelu ärsyttää – millainen hiilijalanjälki lentämisestä muodostuu?

Nainen.com selvitti, minkälainen hiilijalanjälki lentämisestä muodostuu.

Sara Sieppi on antanut tänä vuonna tahtomattaan kasvot matkusteluun liittyvälle ilmastokeskustelulle. Vaikka eletään vasta maaliskuuta, on Sieppi ehtinyt kiertää jo Balilla, Meksikossa (kuvassa), ja Tanskassa.

Viime viikon Sieppi vietti jälleen reissussa työmatkalla ja julkaisi kuvia viimeisimmästä kohteestaan, Thaimaasta. Sosiaalisessa mediassa Siepin matkoja on kritisoitu rankalla kädellä, mutta tuhoavatko Siepin lomareissut ilmaston? Nainen.com tutki asiaa.

Calculator.carbonfootprint.comin laskurin mukaan Siepin kolmesta etelänmatkasta on ehtinyt aiheutua noin 4 270 kilogrammaa hiilidioksidiekvivalenttia (CO₂ e). Todennäköisesti lukema on korkeampi, sillä laskuri ei ota huomioon mahdollisten vaihtolentojen erilaisia lentoreittejä.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Sitran mukaan keskivertosuomalaisen hiilijalanjälki on vuodessa 10 300 kilogrammaa hiilidioksidiekvivalenttia vuodessa. Tähän lukemaan kuuluvat muun muassa keskivertokansalaisen lentomatkustaminen, yksityisautoilu sekä ruokavalio ja asuminen.

Elämä on täynnä pieniä valintoja, joilla voi olla suuri merkitys omaan hiilijalanjälkeen. Paljon lentävän matkailijan päästöt voivat helposti muodostua suuremmaksi, kuin hänen muun elämisensä päästöt yhteensä.


Lyö 1€ Huuhkajille, voita 50€

1. Avaa ilmainen pelitili iBetille ja tee talletus, joka tuplataan (esim. 25€ talletuksella saat 50€ pelirahaa).
2. Lyö 1€ veto Huuhkajille.
3. Jos Venäjä kaatuu, saat 50€ käteisvoiton.