Ilman kunnollista kommunikaatiota ei millään suhteella ole tulevaisuutta.

Usein sanotaan, että teot merkitsevät enemmän kuin sanat, ja hyvin usein tämä sääntö todella myös pätee. On kuitenkin olemassa asioita, jotka yksinkertaisesti täytyy sanoa ääneen, ja ne voivat vaikuttaa parisuhteeseesi hyvinkin paljon.

Pidä siis huolta siitä, että sanot nämä seuraavat asiat miehellesi joka päivä.

 1. Kerro, mitä oikeasti haluat
  Muista, että miehesi ei ole ajatustenlukija! Monet ongelmat kasvavat todella isoiksi, jos niistä ei puhuta. Jos sinulla on arjessa usein toistuvia tarpeita ja toiveita, joita miehesi ei tunnu ottavan huomioon, voi yksi syy yksinkertaisesti olla, ettei hänellä ole aavistustakaan siitä, että sinulla on kyseisiä toiveita. Sen sijaan, että olet hiljaa ja ongelmat kasvavat, kerro hänelle suoraa, mitä haluat!

 2. Rakastan sinussa…
  Olet varmaan kertonutkin hänelle joskus, mitä tarkalleen hänessä rakastat. Muistuta häntä kuitenkin usein ja riittävästi, mitä ominaisuuksia hänessä eniten rakastat, oli se sitten hänen huumorintajunsa, kykynsä kuunnella sinua tai hänen seikkailunhalunsa.

 3. Arvostan sinua
  Kun yhteistä arkea alkaa kertyä mittariin, unohtuu meiltä usein kertoa toiselle, kuinka paljon häntä arvostamme. Teillä on kenties jo muodostunut tavaksi, että hän keittää aamulla kahvit ja tuo sinulle kahvin sänkyyn, tai että hän huolehtii illalla kokkaamisesta, kun sinulla on jumppa. Muista myös kertoa hänelle, kuinka ihanaa on, että hän näkee vaivaa puolestasi ja pitää sinusta huolta!

 4. Kerro hänelle suoraan, jos hän loukkasi tunteitasi
  Hyvissäkin suhteissa käy joskus niin, että toisen tunteita loukataan. Vaikka tämä ei tietenkään olisi toisen tarkoitus, ei se silti ole hyväksyttävää. On tärkeää, että et vain märehdi asiaa itseksesi, vaan kerrot toiselle suorana, että nyt ärsyttää ja tuli paha mieli. Muuten ongelmasta tulee paljon isompi, eikä hän ehkä edes tiedä sanoneensa jotain väärää.

 5. Tykkään sinusta
  Sanomme usein toiselle paljon helpommin, että rakastamme häntä. Tämä on kuitenkin usein helppo sanoa arjen kiireen keskellä ilman, että sitä sen kummemmin edes ajattelee. Jos puolestaan keskeytät hetkeksi sen mitä teet, ja sanot toiselle, että tykkäät hänestä, voi se tuntua paljon isommalta asialta, ja merkitä toiselle sitä, että ihan oikeasti tarkoitat sitä.

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Wunderweib / Kuva: Priscilla du Preez, Unsplash