Suoratoistopalvelu Spotify on laittanut vuoden 2020 pakettiin kuunnelluimman musiikin osalta.

Vuosi 2020 on ollut poikkeuksellinen, ja Suomessa tätä poikkeusvuotta on vietetty kuunnellen etenkin rap-musiikkia. Tämä selviää Spotifyn julkaisemista tuoreista tilastoista, joissa on listattu kuunnelluimpia artisteja, biisejä ja podcasteja.

Suomen kuunnelluin artisti on viime vuoden tapaan JVG. Rap-duon perässä kuunnelluimpien artistien listalla tulee lisää räppiä: toiselta sijalta löytyy kotimainen räppäri Pyhimys, kolmantena on Eminem, neljäntenä uransa jo lopettanut Cheek ja viiden kärjen täydentää Gettomasa.

Kuunnelluimpien biisien listalla tämä viisikko ei kuitenkaan näy, vaan sieltä löytyy etenkin uusia tulokkaita. Spotify kertoo, että raumalaisen williamin yhdessä Cleverin kanssa tekemä esikoishitti Penelope nousi Suomen kuunnelluimmaksi kappaleeksi vuonna 2020.

Toisella sijalla on tutumpi nimi, The Weeknd kappaleellaan Blinding Lights. Kolmantena on toinen suuren yleisön tietoisuuteen vastikään noussut artisti BEHM, jonka kappaleita löytyy kuunnelluimpien biisien listalta peräti kolme: Hei rakas -jättihitti on kolmantena ja Frida sekä Tivolit kuudentena ja seitsemäntenä.

Podcast-rintamalla on viihdytty etenkin true crime -genren parissa, ja vuoden kuunnelluimman podcastin tittelin saikin haltuunsa Jäljillä-rikospodcast. Lisäksi suomalaiset ovat kuunnelleet muun muassa somevaikuttajakaksikko Sita Salmisen ja Veronica Verhon POKS-podcastia sekä megasuosion saavuttanutta ja jo lopettanutta Antti Holman Auta Antti! -podcastia.

Räppärit kärjessä maailmallakin

Spotifyn tilastot paljastavat, että rap-musiikki on purrut kuuntelijoihin myös maailmalla. Puertoricolainen Bad Bunny on maailmanlaajuisesti vuoden 2020 kuunnelluin artisti jopa 8,3 miljardilla striimillä ja hänen perässä tulevat Drake, J Balvin, Juice WRLD sekä The Weeknd.

Bad Bunny sai nimiinsä myös maailmanlaajuisesti kuunnelluimman albumin, kun YHLQMDLG-levyä striiimattiin yli 3,3 miljardia kertaa vuoden 2020 aikana. Tämän jälkeen listalla ovat The Weekndin After Hours, Post Malonen albumi Hollywood’s Bleeding ja listan täydentävät Harry Stylesin Fine Line ja Dua Lipan Future Nostalgia.

Maailmalla kuunnelluin kappale on The Weekndin Blinding Lights, jota on striimattu yli 1,6 miljardia kertaa. Toiseksi kuunnelluin on Tones And In Dance Monkey ja kolmannelta sijalta löytyy Roddy Ricchin The Box.

Podcastien puolella maailmalla on kuunneltu eniten The Joe Rogan Experiencea, TED Talks Dailya ja The Dailya. Top viiden täydentävät neljäntenä oleva The Michelle Obama Podcast ja sitä seuraava Alex Cooperin komediashow Call Her Daddy.

Alla vielä lista muodossa niin Suomen kuin maailman kuunnelluimmat artistit, biisit sekä podcastit. Spotify-käyttäjät pääsevät käsiksi omiin henkilökohtaisiin kuunnelluimpien tilastoihinsa Vuosi 2020 paketissa -sivustolta tai Spotifyn puhelinsovelluksesta.

TOP 10 kuunnelluimmat artistit Suomessa 2020

 1. JVG
 2. Pyhimys
 3. Eminem
 4. Cheek
 5. Gettomasa
 6. BEHM
 7. Juice WRLD
 8. The Weeknd
 9. Elastinen
 10. Billie Eilish

TOP 10 kuunnelluimmat kappaleet 2020

 1. Penelope – william (feat. Clever)
 2. Blinding Lights – The Weeknd
 3. Hei rakas – BEHM
 4. Epäröimättä hetkeekään – Elastinen (feat. Jenni Vartiainen)
 5. Tässäkö tää oli? – Arttu Wiskari (feat. Leavings-Orkesteri)
 6. Frida – BEHM
 7. Tivolit – BEHM
 8. Roses – Imanbek Remix – Imanbek, SAINt JHN
 9. ROCKSTAR – DaBaby (feat. Roddy Ricch)
 10. The Box – Roddy Ricch

TOP 10 kuunnelluimmat podcastit 2020

 1. Jäljillä
 2. POKS
 3. Auta Antti!
 4. Viki ja Köpi Podcast
 5. Kaverin puolesta kyselen
 6. Urheilucast
 7. Radio Sodoma
 8. #rahapodi
 9. Yhden yön juttuja
 10. Nikotellen

TOP 5 kuunnelluimmat artistit maailmanlaajuisesti

 1. Bad Bunny
 2. Drake
 3. J Balvin
 4. Juice WRLD
 5. The Weeknd

TOP 5 kuunnelluimmat kappaleet maailmanlaajuisesti

 1. Blinding Lights – The Weeknd
 2. Dance Monkey – Tones and I
 3. The Box – Roddy Ricch
 4. Roses – Imanbek Remix -Imanbek and SAINt JHN
 5. Don’t Start Now – Dua Lipa

TOP 5 kuunnelluimmat podcastit maailmanlaajuisesti

 1. The Joe Rogan Experience
 2. TED Talks Daily
 3. The Daily
 4. The Michelle Obama Podcast
 5. Call Her Daddy